Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αντιπρύτανης του ΑΠΘ: Κατασκευασμένος ο κορωνοϊός – Υπάρχει εμβόλιο αλλά το κρύβουν

koronoios111

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε συναγερμό για την επιδημία του κορωνοϊού που τείνει να εξελιχθεί σε πανδημία, με τους ειδικούς να συνιστούν ψυχραιμία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ραγδαία εξάπλωσή του, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, προχώρησε σε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τα Λόγια της Πόλης», στον τηλεοπτικό σταθμό TV100 ο κ. Γιαννακουδάκης δήλωσε ότι «πιθανολογεί πως ο νέος κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος» και μάλιστα πως υπάρχει ήδη εμβόλιο το οποίο αναπτύχθηκε πριν από την εξάπλωσή του αλλά δεν το ανακοινώνουν «για λόγους σκοπιμότητας».

«Μπορώ να υποθέσω ότι και το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή το εμβόλιο. Πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του ή πότε θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας», είπε.

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε αυτό τον ιό δεν είναι η επικινδυνότητά του, αλλά είναι η ικανότητά του να διαδίδεται. Όλα τα μέτρα μικρό αποτέλεσμα μπορεί να έχουν», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακουδάκης.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως έχει προκαλέσει, μέχρι στιγμής, τον θάνατο 3.4000 ανθρώπων με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 101.400.

Στη χώρα μας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 45, ενώ το υπουργείο Υγείας αναμένει ραγδαία αύξηση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ




Total
0
Shares
Previous Article
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ανεστάλησαν όλες οι σχολικές εκδρομές - Επιστρέφει η Γ' Λυκείου Μουζακίου

Next Article
6a0167ebaf1b5b3865811489fdaac382

Παπαστεργίου προς Δημάρχους: Πότε γίνονται απολυμάνσεις σχολείων