Αντιπλημμυρική προστασία – Καθαρισμός κοίτης στον Αγιαμονιώτη ποταμό

Αντιπλημμυρική προστασία - Καθαρισμός κοίτης στον Αγιαμονιώτη ποταμό
<

Αντιπλημμυρική προστασία – Καθαρισμός κοίτης στον Αγιαμονιώτη ποταμό

Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής και περιβαλλοντικής προστασίας στον Δ. Τρικκαίων

Μετά τα Μ. Καλύβια και την Αγία Κυριακή, η σειρά του ποταμού Αγιαμονιώτη. Αμέσως μόλις υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία – Καθαρισμός κοίτης στον Αγιαμονιώτη ποταμό», ο εργολάβος έπιασε δουλειά και ήδη ξεκίνησε τον καθαρισμό της κοίτης πίσω από το αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων (στο Κηπάκι Σαραγίων).

Το έργο αυτό με προϋπολογισμό 350.000€ προστίθεται στο έργο για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός» τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Δ.Ε. Μ. Καλυβίων. Ο εργολάβος για την «Αποκατάσταση ζημιών σε δημόσιες υποδομές στις Τοπικές Κοινότητες Μεγάλων Καλυβίων, Αγίας Κυριακής και Γλίνους» με 326.195,19€ ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου βρίσκεται σε Αγία Κυριακή και Καλύβια.

Στα δύο αυτά χωριά και στον Αγιαμονιώτη, γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού της κοίτης καναλιών και ποταμών, ώστε αυτά να μπορούν να «υποδέχονται» μεγάλες ποσότητες νερού και να μην κινδυνεύουν άνθρωποι, σπίτια, περιουσίες.

Ο Δήμος Τρικκαίων κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα μετά τον «Ιανό», τον περασμένο Σεπτέμβριο και με τρία ουσιαστικά έργα, περίπου 1,5 εκ. €, προφυλάσσει κατοίκους και οικοσκευές.

Το τρίτο κατά σειρά έργο αφορά στην  «Αντιπλημμυρική προστασία – Καθαρισμός κοίτης στον Ληθαίο ποταμό» και αναμένεται η σχετική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ετσι, τα χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, άμεσα οδεύουν σε έργα για τους πολίτες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο καθαρισμός της κοίτης των δύο ποταμών γίνεται μετά από πολλά χρόνια, συμβάλλοντας στον μέγιστο βαθμό στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα των ποτάμιων οικοσυστημάτων.

Αντιπλημμυρική προστασία - Καθαρισμός κοίτης στον Αγιαμονιώτη ποταμό


Total
1
Shares
Previous Article
Κλειστό Δίκτυο ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας

Κλειστό Δίκτυο ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας: «Άναψε πράσινο» ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης για χρηματοδότηση και κατασκευή του!

Next Article
Αρνητικά όλα τα rapid tests που διενεργήθηκαν στο Γενικό Λύκειο Μουζακίου

Αρνητικά όλα τα rapid tests που διενεργήθηκαν στο Γενικό Λύκειο Μουζακίου


Total
1
Share