Αντιπλημμυρικά και έργα οδικής ασφάλειας στους Δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας

Αντιπλημμυρικά και έργα οδικής ασφάλειας 5,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στους Δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας

Αντιπλημμυρικά έργα και έργα οδικής ασφάλειας ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Τρικάλων, εντός των ορίων των Δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προχωρά σε υπογραφή σύμβασης, καθώς αναδείχτηκε ανάδοχος.

«Οι δρόμοι μας ενώνουν και μας φέρνουν πιο κοντά με ασφάλεια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, επενδύουμε 5,2 εκατομμύρια ευρώ για τη  βελτίωση της οδικής ασφάλειας και για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στο δίκτυο αρμοδιότητας μας, εντός των ορίων των Δήμων  Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και ασφαλή οδικά δίκτυα στη χώρα, σχεδιάζοντας, χρηματοδοτώντας και κατασκευάζοντας έργα που  ικανοποιούν τις επιθυμίες των ανθρώπων και φέρνουν προστιθέμενα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Το έργο περιλαμβάνει:

-επισκευή υπαρχόντων και κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης οδών

-καθαρισμό υπαρχόντων κιβωτοειδών οχετών

-καθαρισμό υπαρχόντων και κατασκευή νέων σωληνωτών αγωγών

-αποκατάσταση υπαρχουσών και κατασκευή νέων επενδεδυμένων τάφρων

-διάνοιξη τάφρων απορροής ομβρίων

-άρση καταπτώσεων

-καθαρισμό και μόρφωση υπαρχουσών τάφρων

-καθαρισμό αγωγών από φερτά υλικά

-κλάδεμα δένδρων

-αποκατάσταση οδοστρωσίας

-αποκατάσταση ερεισμάτων

-αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα καθώς και

-αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας και διαγράμμισηTotal
0
Shares