Αντιπλημμυρικά έργα 10 εκατ. ευρώ στο Πηνειό Ποταμό

 

Αντιπλημμυρικά έργα 10 εκατ. ευρώ στο Πηνειό Ποταμό στην Π.Ε. Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κ.Αγοραστός: «Έργα ουσίας για τον άνθρωπο»

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων. Αντιπλημμυρική προστασία – Καθαρισμός κοίτης στον Πηνειό Ποταμό εντός της Π.Ε. Τρικάλων», προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ.

Το έργο υλοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, του Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες της Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει άμεσα στον καθαρισμό ρεμάτων και παρόχθιων περιοχών «θωρακίζοντας» τις περιουσίες των ανθρώπων και την παραγωγή από πλημμυρικά φαινόμενα. Τα έργα είναι τα μόνα που αποτυπώνουν την αλήθεια και είναι χρήσιμα για την κοινωνία»

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών από τις πλημμύρες στην κοίτη των παραποτάμων του Πηνειού ποταμού, με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των υποδομών και του περιβάλλοντος στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ήτοι προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων στους ποταμούς.
Total
0
Shares
Previous Article

΄Εκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο ΑΟ Κρανέας!!!

Next Article

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Κ.Ε.Δ.Ε. ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ: ‘’Βιώσιμη διαχείριση του νερού’’


Total
0
Share