Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αντικαθίστανται αμιαντοσωλήνες ύδρευσης από το 1969 στη Φαρκαδόνα

Στο ΠΕΠ 2014-20 το έργο αντικατάστασης σωλήνων σε μήκος 5 χιλιομέτρων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού εντάσσεται στο ΠΕΠ 2014-20 έργο αντικατάστασης σωλήνων σε μήκος 5 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 530 χιλιάδων ευρώ

Κ. Αγοραστός: «Εξασφαλίζουμε επαρκές και κατάλληλης ποιότητας πόσιμο νερού σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Θεσσαλίας»

Στην αντικατάσταση του εναπομείναντος πεπαλαιωμένου (χρονολογείται από το 1969) δικτύου ύδρευσης στη Φαρκαδόνα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας το έργο «Αντικατάσταση – αποπεράτωση δικτύου ύδρευσης Φαρκαδόνας» συνολικού προϋπολογισμού 530.276 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα βασικό έργο υποδομής, έργο ζωής κυριολεκτικά, για πολλές οικογένειες στη Φαρκαδόνα, οι οποίες με την ολοκλήρωσή του θα μπορούν να απολαμβάνουν ποιοτικό και επαρκές νερό από τις βρύσες του σπιτιού τους», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να σταματήσω να επισημαίνω ότι τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος καθώς κι ότι ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Θεσσαλίας».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο οικισμός της Φαρκαδόνας υδροδοτείται από δύο γεωτρήσεις. Το εσωτερικό δίκτυο κατασκευάστηκε αρχικά το έτος 1969 με αμιαντοσωλήνες. Σταδιακά τμήμα του εσωτερικού δικτύου (περίπου το 75%) αντικαταστάθηκε μέχρι και το έτος 2008. Το τμήμα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Φαρκαδόνας, το οποίο δεν έχει αντικατασταθεί (περίπου το 25%) παρουσιάζει πολλές βλάβες με αποτέλεσμα τις συχνές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας για την αποκατάσταση του δικτύου και την ανεπάρκεια ύδατος για τον τοπικό πληθυσμό. Επίσης, είναι κατασκευασμένο από αμίαντο ο οποίος θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Ταυτόχρονα σημειώνεται μεγάλη διαρροή ποσοτήτων νερού στο υπέδαφος καθώς και εισροή χωμάτων εντός του δικτύου.

Με το νέο έργο η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας αντικαθιστά τμήμα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Τ.Δ Φαρκαδόνας, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες, με νέους αγωγούς από PVC συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων.




Total
0
Shares
Previous Article

Δύο νέα έργα ύδρευσης προϋπολογισμού 750 χιλ. ευρώ στην ΠΕ Τρικάλων

Next Article

Ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας