Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αντί για εμβόλιο πουλούσαν αλατόνερο. Πως τους συνέλαβε η αστυνομία!

Δίκτυο διακίνησης ψεύτικων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, εξάρθρωσε η αστυνομία στην Κίνα
Αντί για εμβόλιο πουλούσαν αλατόνερο

Αντί για εμβόλιο πουλούσαν αλατόνερο. Πως τους συνέλαβε η αστυνομία! 

Δίκτυο διακίνησης ψεύτικων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, εξάρθρωσε η αστυνομία στην Κίνα συλλαμβάνοντας περίπου 80 άτομα και κατέσχεσε πάνω από 3.000 δόσεις που περιείχαν αλατόνερο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Global Times», οι διακινητές «σκόπευαν να πουλήσουν τα εμβόλιά τους και στο εξωτερικό». Οι δράστες, ξεκίνησαν την απάτη από τον Σεπτέμβριο στο Πεκίνο και σε δύο άλλες επαρχίες στην ανατολική Κίνα, την Σαντόνγκ και τη Ζιανγκσού.

Το κινεζικό πρακτορείο «Xinhua», δεν διευκρίνισε πόσα από τα ψεύτικα εμβόλια έχουν ήδη πωληθεί ή χορηγηθεί, αλλά ούτε τα ποσά που είχαν κερδίσει οι διακινητές, επισημαίνοντας απλώς ότι αυτά είχαν πωληθεί «σε υψηλές τιμές». Δεν ήταν βλαβερά για την υγεία και δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ αυτών που τα έλαβαν.

Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο covid 19 στο τέλος του 2019, έχει επενδύσει πολλά χρήματα και ενέργεια στην παραγωγή εμβολίων, υποσχόμενη ένα «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό». Προς το παρόν μόνο ένα κινεζικό εμβόλιο, το οποίο έχει αναπτύξει το εργαστήριο Sinopharm, έλαβε έγκριση από τις υγειονομικές αρχές στα τέλη Δεκεμβρίου.

Καθώς πλησιάζει το κινεζικό Νέο Έτος (στις 12 Φεβρουαρίου), όταν κατά παράδοση εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται προς τον τόπο καταγωγής τους, οι αρχές έχουν ξεκινήσει μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού. Ως τις 26 Ιανουαρίου είχαν χορηγηθεί σχεδόν 23 εκατομμύρια δόσεις στη χώρα του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.




Total
0
Shares
Previous Article
Σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για την αναστολή λειτουργίας των Πολιτιστικών Συλλόγων

Σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για την αναστολή λειτουργίας των Πολιτιστικών Συλλόγων

Next Article
Στον «πάγο» τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά

Στον «πάγο» τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά