Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άνθρακες ο θησαυρός για τον Δήμαρχο Μουζακίου !!!!!

Τους πανηγυρισμούς του Δημάρχου πριν ένα χρόνο περίπου για διαγραφή της οφειλής του Δήμου στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 2.486.982,00 ευρώ, διαδέχθηκε η μεγάλη απογοήτευση όλων των δημοτών, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 26/9/2016 ορκωτός λογιστής στα πλαίσια συζήτησης του ισολογισμού έτους 2015 ανακοίνωσε ότι στις 30-8-2016 το  Ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση στην απόφαση 60/2015 του Πρωτοδικείου Καρδίτσας.

Οι χειρισμοί του δημάρχου Γεωργίου Κωτσού από το έτος 2003 έως και σήμερα, δεκατρία ολόκληρα χρόνια, επικεντρώνονται στην διαγραφή της οφειλής, διότι προέρχεται από δάνεια για έργα αναδασμών τέως κοινοτήτων, συμπαρασύροντας σε αυτή του τη θέση και όλους τους Δημοτικούς του συμβούλους.

Παρά ταύτα κι ενώ οι κυβερνήσεις εναλλάσσονταν, ο Δήμαρχος δεν κατάφερε να διαγράψει το χρέος. Η τακτική της μη αναγνώρισης του χρέους ως άδικου και δυσβάσταχτου, οδήγησε στα δικαστήρια εβδομήντα περίπου Δημοτικούς συμβούλους, προέδρους κοινοτήτων και υπηρεσιακούς παράγοντες, ζημίωσε και ζημιώνει τον Δήμο Μουζακίου με δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους.

Από την τακτική αυτή παρουσιάσθηκε εμπλοκή και στην ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Μουζακίου-Μαυρομματίου, μιας και το Ελεγκτικό συνέδριο με την 7424/2015 απόφαση του απέρριψε το αίτημα του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ για δανεισμό 495.000 ευρώ από ιδιωτική τράπεζα, προκειμένου να εκτελεσθούν οι παράλληλες συνδέσεις και να ολοκληρωθεί το έργο.Έχει ενδιαφέρον το σκεπτικό του τμήματος Μείζονος-Επταμελούς Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διατυπώνεται στην 7424/ 9-9-2015  απόφασή του  …Σε κάθε περίπτωση, ούτε από τα στοιχεία που προσκομίζονται στοιχειοθετείται απόσβεση της επίμαχης υποχρέωσης του αιτούντος έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αβασίμως ισχυρίζονται και τούτο διότι με την 60/2015 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καρδίτσας ….ακυρώθηκαν μεν οι ταμειακές βεβαιώσεις που φέρονται να αφορούν σε δανειακές υποχρεώσεις του αιτούντος, ως καθολικού διαδόχου των τέως κοινοτήτων…..πλην η ακύρωση αυτών έγινε για λόγους τυπικούς και συγκεκριμένα λόγω  της αοριστίας των ταμειακών αυτών βεβαιώσεων και όχι για λόγους ουσίας, ως προς την ύπαρξη ή ανυπαρξία της σχετικής οφειλής, η οποία δεν κρίθηκε ούτε καν ως παρεμπίπτον ζήτημα…

Με δεδομένο πως 13 ολόκληρα χρόνια δεν διαγράφηκε η οφειλή, ως δημοτική παράταξη από το έτος 2014 τονίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θέση μας για συζήτηση τρόπων αποπληρωμής αυτής και ειδικότερα καλέσαμε τον Δήμαρχο να απευθύνει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομιών για διαγραφή των προσαυξήσεων που φθάνουν στο 1.900.000 ευρώ και διακανονισμό της βασικής οφειλής των 600.000 ευρώ περίπου για δέκα (10) ή περισσότερα χρόνια  και ταυτόχρονα να υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση, σημειώνοντας παράλληλα πως ο Δήμος από τους αναδασμούς των τέως κοινοτήτων Λαζαρίνας και Γελάνθης έχει αποκτήσει αγροτεμάχια και όλα αυτά τα χρόνια εισπράττει μισθώματα. Σε ένα δε εξ αυτών κατασκευάζει και το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού Μουζακίου –Μαυρομματίου.

Η πρότασή μας απορρίφθηκε συλλήβδην από τον Δήμαρχο και την παράταξή του, προφανώς γιατί θα εμφάνιζε το Δήμο Μουζακίου χρεωμένο κα θα σκίαζε την εικόνα του Δημάρχου.

Τότε κατηγορηθήκαμε τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από τους Δημοτικούς του συμβούλους ότι θέλουμε να πληρώσουν οι δημότες το χρέος.

Η στάση μας στο πρόβλημα αποδείχθηκε έντιμη και υπεύθυνη παρ’ ότι γνωρίζαμε από πέρυσι πως η δικαστική απόφαση δεν διαγράφει την οφειλή. Όπως όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες γνωρίζουμε πως το Ελληνικό Δημόσιο δεν διαγράφει οφειλές, όσο άδικες και δυσβάσταχτες να είναι. Ακόμη και ο Δήμος μας δεν διαγράφει άδικες και δυσβάσταχτες οφειλές δημοτικών τελών εκεί που δεν φθάνουν τα απορριμματοφόρα και δεν υπάρχει φωτισμός.

Καλούμε τον Δήμαρχο να  τηρήσει έντιμη και ειλικρινή στάση και να πάψει να κατηγορεί την αντιπολίτευση για να καλύψει τις δικές του αποτυχίες.

Παρασκευή Ντούρβα
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης
“ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ”




Total
0
Shares
Previous Article

Ισοπαλία της ΑΕ Μουζακίου Αργιθέας με την ΑΕ Καππαδοκικού

Next Article

Πρώτη εμφάνιση στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΚΕΛ για τις Νεανίδες του Μουζακίου