Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

oreina epidomata drosato 1

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Άνοιξε σήμερα 1/9/2021 και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα, για τη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον 2 ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων έως 30-10-2021 για την υποβολή των αιτήσεων, έτους 2021. Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του 2020 απορρίφθηκε πρέπει να υποβάλουν ξανά για το έτος 2021 νέα αίτηση, προκειμένου να εξεταστεί η πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Ο πολίτης μπορεί πλέον ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS. Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ με email ή με sms θα αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο.

Η ηλεκτρονική διαδικασία λαμβάνει υπόψη της και όσους από τους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτοί θα μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν αντ’ αυτών το σύνολο της διαδικασίας μέχρι την οριστική κατάθεση και τη σχετική απάντηση.

Το χορηγούμενο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι:

Α) 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3000 ευρώ

Β) 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3000.01 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.

Προϋποθέσεις χορήγησης της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης:

  1. Τα μέλη της οικογένειας να κατοικούν μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον δύο (2) έτη πριν την υποβολή της αίτησης
  2. Το ετήσιο οικογενειακό επίδομα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών και όχι η στέγη.

Πληροφορίες σχετικά με την εισοδηματική ενίσχυση είναι διαθέσιμες στους παρακάτω συνδέσμους https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/plirofories/ και https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/erotiseis-apantiseis/Η διεύθυνση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας αναζητείται σε αυτό το σύνδεσμο: https://oreina.epidomata.gov.gr/




Total
0
Shares
Previous Article
Τα σημερινά αποτελέσματα Rapid tests στη Θεσσαλία

Rapid tests: 48 θετικά δείγματα στη Θεσσαλία σήμερα Τετάρτη 01/09 - Που καταγράφηκαν

Next Article
oaed anergia

ΟΑΕΔ: Από 1η Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την κάλυψη 2.090 θέσεων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα