Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άνοιξε από την 1η Δεκεμβρίου 2020, η πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Kostas Tsiaras best

Κ. Τσιάρας: Οι αδύναμοι δανειολήπτες του Ν. Κατσέλη, να υποβάλλουν αίτηση επαναπροσδιορισμού για να προστατευθούν πλήρως τα δικαιώματά τους

 Πρόσκληση στους αδύναμους δανειολήπτες του Ν. Κατσέλη, να υποβάλλουν αίτηση επαναπροσδιορισμού στην ειδική πλατφόρμα της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. που άνοιξε από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 για να προστατευθούν πλήρως τα δικαιώματά τους, απηύθυνε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξη του.

 Όπως ο ίδιος εξήγησε, δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής της προθεσμίας της αίτησης του Ν. 4745/2020, καθώς η αίτηση επαναπροσδιορισμού διεξάγεται ηλεκτρονικά. Επομένως, δεν απαιτείται η φυσική παρουσία των διαδίκων ή των δικηγόρων τους και δεν διακυβεύεται η δημόσια υγεία. Η πλατφόρμα είναι πλήρως λειτουργική και φιλική για το χρήστη.

 Αναφορικά με την ανάγκη συλλογής των απαραίτητων δικαιολογητικών, ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως συλλέγονται αυτόματα από την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. ) που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την διευκόλυνση των δανειοληπτών.

 Οι λοιπές προθεσμίες του νόμου και ιδίως, οι προθεσμίες κατάθεσης προτάσεων του άρθρου 4Η του Ν. 4745/2020, εντός των οποίων πρέπει οι αιτούντες να προσκομίσουν τα αναφερόμενα σε αυτό έγγραφα, αναστέλλονται όπως και όλες οι άλλες νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες, για όσο χρόνο διαρκούν οι εξαιρετικές ρυθμίσεις λόγω της πανδημίας COVID-19.

 Υπογράμμισε δε πως η ανάγκη επίσπευσης εκδίκασης των υποθέσεων του Ν. Κατσέλη, αποτελεί υποχρέωση της χώρας που αναλήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας. Να θυμίσω πως τον Ιούλιο του 2019 εκκρεμούσαν περισσότερες από 100.000 υποθέσεις του Ν. Κατσέλη ενώπιον των Ειρηνοδικείων όλης της Επικράτειας» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

«Με τις ρυθμίσεις του Ν. 4745/2020 επιδιώκουμε να οριστικοποιηθεί το δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους δανειολήπτες. Παράλληλα, όμως, είναι ευκαιρία να εκκαθαριστούν τα υπερφορτωμένα πινάκια από όσους έχουν ήδη έρθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας επεσήμανε πως οι μόνοι που φοβούνται τις διατάξεις του Ν. 4745/2020 που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση, είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι είχαν κρυφτεί στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. Κατσέλη, αποβλέποντας σε μια μακρινή δικάσιμο.

 «Με τον άμεσο επαναπροσδιορισμό της αίτησης οριστικοποιείται η προστασία για τους αδύναμους δανειολήπτες και ξεσκεπάζονται, επιτέλους, οι στρατηγικοί κακοπληρωτές» σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.




Total
0
Shares
Previous Article
mesoraxi Oksia serifeika

Πρόεδρος ΤΚ Οξυάς για την πρόσβαση στους συνοικισμούς: «Ενώσαμε ξανά το χωριό μας»

Next Article
agorastos mihalakis trikala

Έργα οδικής ασφάλειας ύψους 740.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Π.Ε. Τρικάλων 

Related Posts

dimotiko simvoulio Larisas 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς…
Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας