Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοικτή επιστολή Ι. Μπαμπάτσικου για την χρηματοδότηση των οδικών αξόνων Βραγκιανά – Φελίκι και Αργύρι – Γ. Καταφυλλίου

Ανύπαρκτη η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στην Αργιθέα

Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους βουλευτές της Π.Ε. Καρδίτσας για την χρηματοδότηση των οδικών αξόνων Βραγκιανά – Φελίκι και Αργύρι – Γ. Καταφυλλίου.

Αξιότιμε  κ. Υπουργέ, αξιότιμοι κ. βουλευτές-η

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας θέσουμε το διαχρονικό πρόβλημα της ασφαλτόστρωσης των δύο διαπεριφερειακών οδών από Βραγκιανά έως όρια Ευρυτανίας (6χλμ) και από Αργύρι έως όρια Αιτωλοακαρνανίας (5χλμ).

Πρόκειται για δύο οδικούς άξονες ιδιαίτερης ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Δ.Ε. Αχελώου από τους οποίους διέρχονται καθημερινά, μαθητές, κτηνοτρόφοι αλλά και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι για να μεταβούν στο πλησιέστερο φαρμακείο ή στο τραπεζικό κατάστημα.

Πρόκειται για δύο οδικούς άξονες ιδιαίτερης εμπορικής – οικονομικής σημασίας, καθότι όλα τα αγροτικά προϊόντα – ζωοτροφές από τον Καρδιτσιώτικο κάμπο μεταφέρονται στις περιοχές της δυτικής Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας μέσω αυτών των οδών.

Πρόκειται για δύο οδικούς άξονες ιδιαίτερης τουριστικής σημασίας καθότι η Π.Ε. Καρδίτσας θα συνδεθεί με τις όμορες περιοχές και θα διευρύνει την επισκεψιμότητα στους Θεσσαλικούς τουριστικούς προορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μη αποδεκτό εν έτη 2022 η Π.Ε. Καρδίτσας να είναι μία περίκλειστη περιοχή και να μην επικοινωνεί με τις γειτονικές περιοχές.

Είναι μη αποδεκτό τρεις όμορες Περιφέρειες σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην συνδέονται μεταξύ τους.

Ενημερωτικά: οι ανωτέρω οδικοί άξονες είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με ώριμες μελέτες και μάλιστα προ ετών.

Ο κ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρόσφατα δήλωσε αδυναμία χρηματοδότησης και με έγγραφό του αιτείται την χρηματοδότηση τους από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής σας παρακαλούμε να αναλάβετε τις δέουσες πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση ώστε να χρηματοδοτηθούν επιτέλους τα εν λόγω οδικά έργα.

Οι όποιες θετικές πρωτοβουλίες σας θα προβληθούν από εμάς και να είστε βέβαιοι ότι θα τύχουν και τις ανάλογης θετικής ανταπόκρισης από τους κατοίκους της περιοχής.

Στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση ή συνδρομή.

Με τιμή

Μπαμπάτσικος Β. Ιωάννης

Επικεφαλής Μειζ. Αντιπολίτευσης Αργιθέας
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Στην ΠΑΚ Θεσσαλίας (και) ο πρόεδρος του «Αγρογαλ» Δημήτρης Κόττης

Στην ΠΑΚ Θεσσαλίας (και) ο πρόεδρος του «Αγρογαλ» Δημήτρης Κόττης

Επόμενο άρθρο
Κλίμα συνεργασίας του Κέντρου Υγείας Μουζακίου με το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

Κλίμα συνεργασίας του Κέντρου Υγείας Μουζακίου με το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας