Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Aνοίγουν αύριο τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τι θα γίνει με βαθμούς και απουσίες

sxoleia eksetaseis mathites

Aνοίγουν αύριο τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τι θα γίνει με βαθμούς και απουσίες

Μετά από διακοπή δυόμιση περίπουν μηνών, ανοίγουν αύριο Δευτέρα 01/02, τα Γυμνάσια και Λύκεια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεκινούν τα δια ζώσης μαθήματα, με εξαίρεση τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και συνεχίζουν την τηλεεκπαίδευση.

Και μπορεί η επιστροφή να αποτελεί πραγματικότητα, τι θα γίνει με τα διαγωνίσματα, τους βαθμούς και τις απουσίες των μαθητών; Από το Υπουργείο Παιδείας, με σχετικές εγκυκλίους, έχει προβλεφθεί αρχικά η μεταφορά των διαγωνισμάτων του Α’ τετραμήνου στο Β’ τετράμηνο, σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η γραπτή δοκιμασία δια ζώσης εγκαίρως. Έτσι, οι βαθμολογίες του Α΄τετραμήνου μπορεί να διαμορφωθούν και χωρίς την ύπαρξη διαγωνίσματος, αλλά με βάση την απόδοσή τους στην τάξη (φυσική και ηλεκτρονική) και από τα τεστ που έδωσαν στις τάξεις δια ζώσης.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί η μη κατάθεση βαθμολογίας για κάποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες στο Α’ τετράμηνο και με την προϋπόθεση ότι αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών και μαθητριών τους.

Όσο για την καταχώρηση των απουσιών, το Υπουργείο έχει διευκρινίσει ότι θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (δεν προσμετρώνται οι απουσίες λόγω τεχνικών ζητημάτων και ασθενείας) και ότι ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών και μαθητριών θα εξεταστεί στο τέλος του Β’ τετραμήνου.




Total
0
Shares
Previous Article
Η ιστορία και οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού!

Η ιστορία και οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού!

Next Article
akrivos athanasios best

Θανάσης Ακρίβος: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Θεσσαλίας είναι η ανεργία

Related Posts

Altani Andriani kideia
Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΤΗΣΙΟ Τελούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ  21 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου…