Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοίγουν από αύριο τα καταστήματα OΠΑΠ – Θέατρα και συναυλίες από τις 28 Μαΐου

opap foto 800x500 1

Ανοίγουν από αύριο τα καταστήματα OΠΑΠ – Θέατρα και συναυλίες από τις 28 Μαΐου

Με τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων, αλλά και την εκστρατεία του εμβολιασμού να διευρύνεται, συνεχίζεται το σταδιακό “άνοιγμα” της χώρας, βάσει και του χρονοδιαγράμματος της κυβέρνησης για απελευθέρωση δραστηριοτήτων.

Μετά τα θερινά σινεμά, που άνοιξαν τις πύλες τους την Παρασκευή, σειρά παίρνουν αύριο τα καταστήματα OΠΑΠ, ενώ από τις 28 Μαΐου θα επιτρέπονται τα θέατρα και οι συναυλίες, μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Την επόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, θα ανοίξουν εκ νέου και τα γυμναστήρια. Το πλαίσιο λειτουργίας τους αναμένεται να καθοριστεί επακριβώς τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν επίσης οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως χώροι δεξιώσεων, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.

Με self test από αύριο Δευτέρα

Δύο self tests (ένα για την εβδομάδα από 24 Μαΐου, και ένα για την επόμενη, από 31 Μαΐου) θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων από τις 24 έως και τις 29 Μαΐου, σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας από 24/05/2021 έως 30/05/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ”.

Με άλλα λόγια, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μάϊου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του αύριο Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ”, στο οποίο οδηγούνται αυτόματα αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν “Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο”.

Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια “Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19”.

Σημειώνεται τέλος ότι την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.




Total
0
Shares
Previous Article
kalampaka

Ευρεία νίκη για την Αναγέννηση στην Καλαμπάκα

Next Article
xardalias epithesi katastima

Επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου Χαρδαλιά: "Θρασύδειλα ανθρωπάρια πιστεύουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν"

Related Posts