Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοιχτή πόλη για όλους τα Τρίκαλα

Ανοιχτή πόλη για όλους τα Τρίκαλα, όπως αποδεικνύουν και πάλι, με την προσωρινή φιλοξενία 180 περίπου προσφύγων.

Οι πρόσφυγες έφτασαν ανά γκρουπ και από το βράδυ της Πέμπτης βρίσκονται στην καφετέρια – εστιατόριο του πρώτου διαζώματος του κάστρου Τρικάλων, χώρος που παραμένει κλειστός το τελευταίο διάστημα. Η ιστορικότητα του μνημείου αναδεικνύεται από το ότι ο πολιτισμός είναι και ανθρωπισμός.

Ο Δήμος Τρικκαίων, μαζί με τους Εθελοντές και αλληλέγγυους, οργάνωσε την υποδοχή και φιλοξενία των ανθρώπων που έφυγαν μακριά από τις κατεστραμμένες τους χώρες.

Το πρωί έγιναν δράσεις για τα πάμπολλα παιδιά που βρίσκονται στον χώρο, από μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Η καλοκαιρία βοηθά τα μέλη των οικογενειών να προσαρμόζονται καλύτερα στα Τρίκαλα. Εχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους ίδιους, σε συνεργασία και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Ταυτοχρόνως, με τη βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μέσω της ΣΜΥ, γίνεται η σίτιση των προσφύγων. Οποιος/α αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, μεταφέρεται στο ιατρείο που έχει εξοπλιστεί από φάρμακα που προσέφεραν οι τρικαλινοί.

Υπάρχει ειδικό πρόγραμμα από βάρδιες των νοσηλευτών και κοινωνικών λειτουργών των δομών της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου. Η καθημερινής τους παρουσία διασφαλίζει την επίλυση διαφόρων ζητημάτων που ανακύπτουν.

Σε επίπεδο ασφάλειας, υπάρχει και αστυνομική παρουσία, αλλά και η συνεχής παρουσία των αρμοδίων αντιδημάρχων και στελεχών διοίκησης του Δήμου Τρικκαίων.

Για τις προσφορές των τρικαλινών, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος με ψυγεία και αποθήκη, στο κτήριο Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, στην οδό Στρατηγού Σαράφη 44 (πρώην κτήριο e-trikala).

Επίσης, στο facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα με τίτλο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δήμου Τρικκαίων, από όπου υπάρχει επικοινωνία με τη Γραμματεία του χώρου.

Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί όλους τους τρικαλινούς, τις τρικαλινές, τους φορείς, τους συλλόγους, του επιχειρηματίες, τις συλλογικότητες, που για μια ακόμη φορά δημιουργούν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους πρόσφυγες.

Γραφείο Τύπου Δήμου Τρικκαίων

Ανοιχτή πόλη για όλους τα Τρίκαλα

Ανοιχτή πόλη για όλους τα Τρίκαλα

Ανοιχτή πόλη για όλους τα Τρίκαλα

Ανοιχτή πόλη για όλους τα Τρίκαλα

Ανοιχτή πόλη για όλους τα Τρίκαλα




Total
0
Shares
Previous Article

8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας- 31 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2016

Next Article

Στο Κινηματοθέατρο Μουζακίου το αποκριάτικο πάρτι που ήταν προγραμματισμένο για τον χώρο του Δημαρχείου