Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοιχτή επιστολή – Πρόταση πολιτών Δήμου Μουζακίου

Ανοιχτή επιστολή - Πρόταση πολιτών Δήμου Μουζακίου

Ανοιχτή επιστολή – Πρόταση πολιτών Δήμου Μουζακίου

Με αφορμή την επικείμενη μελέτη για τον ποταμό Πάμισο μετά τις ολέθριες καταστροφές που προξένησε ο Ιανός, πολίτες που μας συνδέει η αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου συντάξαμε αυτή την επιστολή προς πληροφόρηση κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη και αρμόδιου φορέα με κάποιες προτάσεις που εύκολα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να συνδράμουμε στις προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Μουζακίου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα των εργασιών αποκατάστασης από τις καταστροφές του ‘Ιανού’ τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά .

Με αφορμή την έναρξη μελετών από την ανάδοχο εταιρεία θα θέλαμε να μελετηθούν και να υλοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις – έργα.

1. Δημιουργία ποδηλατοδρόμου από την πλευρά του πoταμού παράλληλα με τον περιφερειακό ο όποιος να καταλήγει -σε πρώτη φάση- στην παλιά ή ακόμα καλυτέρα τη νέα γέφυρα, αν αυτό είναι εφικτό. Σε δεύτερη φάση ο ποδηλατοδρόμος να επεκταθεί από το κλειστό γυμναστήριο προς την έξοδο του Μουζακίου προς Τρίκαλα. Αυτό θα ήταν το ιδανικό και για την πρόσβαση των αθλούμενων στο κλειστό μέσω ποδήλατου.

2. Δημιουργία στον χώρο του πρώην Κέντρου Υγείας ενός γηπέδου beach volley και ενός γηπέδου tennis, τα όποια πέρα από τη χρήση τους από τους δημότες, να έχουν τις προδιαγραφές για την οργάνωση τουρνουά σε εθνικό επίπεδο.

Να εξεταστεί και η δημιουργεί πτυσσόμενων (;) κερκίδων προς την πλευρά του Μουζακίου, για να μην μειώνεται ο ανοικτός ορίζοντας προς την πλευρά του ποταμού. Εάν δεν επαρκεί ο χώρος, ας καταργηθεί ο χώρος πάρκινγκ πίσω από το Δημαρχείο ή έστω ένα μέρος του. Άλλωστε υπάρχει άφθονος διαμορφωμένος χώρος πάρκινγκ διπλά στο ποτάμι. Επιτέλους δεν είναι τόσο φοβερό αν περπατήσουμε είκοσι μέτρα να πάμε στο Δημαρχείο! ίσα ίσα δημιουργείται ροή πολιτών πέριξ αυτού. Εννοείται ότι τα γήπεδα πρέπει να περιβάλλονται από πρωτότυπες συνθέσεις πράσινου, να είναι όμορφα και λειτουργικά και να χρησιμοποιηθούν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Το κόστος κατασκευής αυτών των γηπέδων είναι μικρό και θα μπορούσε να γίνει με χορηγία κάποιας κατασκευαστικής εταιρείας.

3. Η ανακατασκευή της παλιάς γέφυρας (εννοείται ότι πλέον μιλάμε για πεζογέφυρα) να γίνει με γνώμονα την καλαισθησία, την Παράδοση, το φυσικό περιβάλλον αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπλέον να ληφθεί μέριμνα σε περίπτωση ανάγκης (ελπίζουμε να μη χρειαστεί ποτέ) να μπορεί έστω με κάποια μετατροπή να γίνεται διέλευση οχημάτων μιας κατεύθυνσης.

Πολλά μέρη στον κόσμο αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους μετά από μεγάλες καταστροφές και έγιναν πολύ πιο όμορφα και λειτουργικά απ ό,τι ήταν… (Σερβία μετά από πόλεμο, Καλαμάτα μετά από σεισμό κλπ…). Αυτό ελπίζουμε να γίνει και στον τόπο μας. Αρκεί ό,τι νέο κάνουμε να γίνεται με καλαισθησία, λειτουργικότητα και προοπτική. Όχι άλλο τσιμέντο και άσφαλτο χωρίς λόγο!

Είμαστε στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή να συνεργαστούμε μαζί σας με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς. Επίσης να συζητήσουμε και άλλες προτάσεις συμπολιτών μας που πιθανόν να μας διαφεύγουν. Όμως πρέπει να βιαστούμε, γιατί οι μελέτες ξεκινούν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΝΟΤΑ

ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΛΑΚΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – Πολιτικός Μηχανικός




Total
0
Shares
Previous Article
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης στα Τρίκαλα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης στα Τρίκαλα

Next Article
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Προσωρινή παύση της υπηρεσίας Web Banking & Χρεωστικών Καρτών

Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Προσωρινή παύση της υπηρεσίας Web Banking & Χρεωστικών Καρτών

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…