Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοιχτή επιστολή Γιάννη Σ. Φρύδα προς το Δήμαρχο Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου

vlasi argithea

Ανοιχτή επιστολή Γιάννη Σ. Φρύδα προς το Δήμαρχο Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου

Κύριε Δήμαρχε,
Περάσανε δύο χρόνια από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου οι Αργιθεάτες σας έδωσαν με απόλυτη πλειοψηφία την εντολή διοίκησης του Δήμου, ελπίζοντας σε έναν διαφορετικό τρόπο άσκησης αυτής, αλλά και της αντιμετώπισης των προβλημάτων, όπως άλλωστε είχατε υποσχεθεί.

Πράγματι αυτά τα δύο χρόνια η διαφορά είναι εμφανής και το πρόσημο θετικό, παρά τα όποια μικρά λάθη και τις έκτακτες δυσκολίες (Ιανός, πανδημία κ.λπ.) που είχατε να αντιμετωπίσετε.

Βλέπουμε ότι στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων είστε δίπλα και σεις και οι αντιδήμαρχοι παρεμβαίνοντας και δίνοντας λύσεις όπου απαιτείται για θέματα καθαριότητας, ύδρευσης, πρόσβασης δημοτικού οδικού δικτύου. Επίσης αξιέπαινη είναι η προσπάθεια σας για την εξωστρέφεια του Δήμου μας με τις συνεχείς επαφές με πολιτικούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς, ώστε ναι γίνουν γνωστά τα προβλήματα και οι δυσκολίες της δυσπρόσιτης περιοχής μας στα κέντρα αποφάσεων.

Με θλίψη όμως παρατηρούμε ότι σε αυτή την προσπάθεια είστε απελπιστικά μόνος. Τοπικοί φορείς (βουλευτές, κόμματα κ.λπ.) εξαφανισμένοι. Ο αιώνιος περιφερειάρχης μας κ. Αγοραστός, αδιάφορος παρά το 70% σχεδόν που παίρνει σε κάθε εκλογή. Πολύ αμφιβάλουμε πλέον αν γνωρίζει το κατά που πέφτει η Αργιθέα. Ίσως μόνη εξαίρεση ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος ο οποίος προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και δίνει λύσεις στα μικροπροβλήματα, παραχωρώντας μηχανήματα και υλικά για τη συντήρηση του οδικού δικτύου.

⦁ Ο περιφερειακός δρόμος Τρίκαλα-Καρδίτσα-Άρτα στα όρια της Αργιθέας παραμένει εδώ και χρόνια σε άθλια κατάσταση, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση πέραν το βούλωμα σε κάποιες τρύπες.

⦁ Το χρόνιο αίτημα για σήραγγα στον Τύμπανο απευθύνεται όπως φαίνεται σε ώτα μη ακουόντων.

⦁ Τα δύο κομμάτια που ενώνουν την νότια Αργιθέα και το νομό μας με τους όμορους νομούς Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας-Άρτας

1. Δρόμος Βραγκιανά-Ρόγκια-Κέδρα Ευρυτανίας και 2. Δρόμος Αργύρι-Γέφυρα Καταφυλλίου παραμένουν χωματόδρομοι και παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις τις περιφέρειας για ασφαλτόστρωση, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Το ίδιο συμβαίνει και για το κομμάτι του δρόμου Αϊτοχώρι (Μαρκελέσι)-Μάραθος που ενώνει την Ανατολική με τη Δυτική Αργιθέα.

Σχεδόν καθημερινά διαβάζουμε στον τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, εξαγγελίες από την περιφέρεια για χρηματοδότηση μελετών και έργων για όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας πλην Αργιθέας.

Κύριε Δήμαρχε,

Τα όρια υπομονής των κατοίκων και των απανταχού Αργιθεατών έχουν εξαντληθεί. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις σας προς όλους τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση και λύση αυτών των χρόνιων προβλημάτων, δεν βλέπουμε όμως δυστυχώς καμία ανταπόκριση. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε (και σε καμία περίπτωση μην ληφθεί αυτό ως υπόδειξη τρόπου άσκησης πολιτικής), την κλιμάκωση του αγώνα ξεκινώντας με την διοργάνωση από εσάς το συντομότερο δυνατό σύσκεψη, συνάντηση, ημερίδα όπως εσείς θέλετε ονομάσετε, στην έδρα του Δήμου ή σε όποια άλλη περιοχή του Δήμου μας κρίνετε σκόπιμο, προσκαλώντας όλους τους αρμόδιους φορείς (Περιφερειάρχη, βουλευτές, κόμματα κ.λπ.) και να τεθούν αυτά τα προβλήματα επί τάπητος και να ζητηθούν άμεσες και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Ήρθε η ώρα να καταλάβει ο κ. Αγοραστός και οι τοπικοί μας βουλευτές ότι οι Αργιθεάτες είναι ισότιμοι πολίτες της Θεσσαλίας και όχι πολίτες 2ης και 3ης κατηγορίας.

Καλόν αγώνα

Με εκτίμηση
Γιάννης Φρύδας του Σωτηρίου

frydas giannis




Total
0
Shares
Previous Article
Αποτελέσματα rapid test στη Θεσσαλία

Rapid tests: Αποτελέσματα ελέγχων στη Θεσσαλία σήμερα Τετάρτη 29/09/21

Next Article
simitis argyri argithea papakostas

Πριν 19 χρόνια: Επίσκεψη Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στο Αργύρι Αχελώου-Αργιθέας Θεσσαλίας!