Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοιχτή επιστολή ΕΠΑΜ προς τον Δήμο Αλμυρού Μαγνησίας

Με αφορμή την πρόσκληση του Δήμου Αλμυρού στον φερόμενο ως Προέδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ) κ. Παυλόπουλο για να «τιμήσει» με την παρουσία του τις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό, στις 17 Αυγούστου 2017 στον Αλμυρό Μαγνησίας και την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Αλμυρού, ο Τομέας Μαγνησίας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η χώρα τελεί υπό καθεστώς απώλειας εθνικής κυριαρχίας, καταπάτησης θεμελιωδών ελευθεριών και καταστρατήγησης της συνταγματικής τάξης, δηλαδή υπό καθεστώς κατοχής.

Το Ε.ΠΑ.Μ τονίζει τον “διακοσμητικό” ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως διαμορφώθηκε μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986, αλλά τονίζει επίσης και το ρόλο του με βάσει το άρθρο 30 παράγραφος 1, ως ρυθμιστής του πολιτεύματος.

Επειδή ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους, όπου το τοπίο είναι θολό, προκαλώντας σύγχυση παρά κατανόηση, παρουσιάζονται τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία οι Κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, είτε παραβαίνουν είτε αγνοούν επιδεικτικά.

Άρθρο 1 παρ. 3: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Άρθρο 4 παρ. 5: Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Άρθρο 5 παρ.1 (μη αναθεωρητέο): Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

Άρθρο 21 παρ.1: Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.

Άρθρο 21 παρ.4: Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.

Άρθρο 22 παρ.1: . Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

Άρθρο 23: Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ’ αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.

Άρθρο 25 παρ.1: Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.

Άρθρο 28 παρ.2: . Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

Άρθρο 28 παρ. 3: Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Άρθρο 52: Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.

Άρθρο 59 παρ. 1: Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:”Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου”. 

Είναι προφανές ότι όλα αυτά τα άρθρα του Συντάγματος παραβιάζονται κατάφωρα από τις κατοχικές κυβερνήσεις των μνημονίων. Ασφαλώς, όλες αυτές οι παραβιάσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συμμετοχή των φερόμενων ως Προέδρων της Δημοκρατίας, τόσο του τωρινού όσο και του προηγούμενου Κάρολου Παπούλια. 

Το Ε.ΠΑ.Μ. με σεβασμό στο Δίκαιο, με βαθιά πίστη στην πραγματική Δημοκρατία και παλεύοντας για την απελευθέρωση της χώρας από τη σύγχρονη κατοχή, υπερτονίζει το άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος και καλεί τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Ας επιλέξουμε αν θα είμαστε χειροκροτητές διακοσμητικών επιτίμων ή υπερασπιστές του Συντάγματος της Ελλάδας μας. Η επιλογή και η ευθύνη είναι προσωπική.

Καταλήγοντας, το Ε.ΠΑ.Μ. Μαγνησίας απευθύνει το εξής ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού:

Με ποια κριτήρια αποφασίσατε να ανακηρύξετε επίτιμο δημότη το συγκεκριμένο πολιτικό; Πόσο τιμητικό είναι για εσάς ν’ αποδίδετε τιμές στον κατοχικό ΠτΔ; Εκτός κι αν αρκεί για εσάς μόνο η ταυτόσημη κομματική προέλευση.

Βόλος, 05-09-2017

Ο Τομέας Μαγνησίας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου




Total
0
Shares
Previous Article

Διανομή εντύπων από αστυνομικούς στα σχολεία

Next Article

Λάρισα: Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών