Ανοιχτή επιστολή Δημήτρη Παπακώστα στον Μητροπολίτη κκ Τιμόθεο για οδικό αποκλεισμό ενορίας Ρογκίων θεσσαλικών Βραγκιανών

Δημήτρης Παπακώστας

Ανοιχτή επιστολή Δημήτρη Παπακώστα στον Μητροπολίτη κκ Τιμόθεο για οδικό αποκλεισμό ενορίας Ρογκίων θεσσαλικών Βραγκιανών

Tη Στήριξη των ορεινών κατοίκων, των μικρών μαθητών, των αδυνάμων ενοριτών ζητούμε εξ ονόματος των παιδιών που μετακινούνται καθημερινά στον επικίνδυνης βατότητας χωματόδρομο – περιφερειακής ευθύνης – Ρογκίων, με ανοιχτή επιστολή στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, αφού οι Πολιτικοί του νομού αδυνατούν να φανούν αποτελεσματικοί, είτε προς τον κ. Αγοραστό -που επί 12 χρόνια δεν καταδέχεται να επισκεφθεί τα χωριά κοιλάδας Αχελώου, έστω μια φορά…- είτε προς τον Κ. Α. Καραμανλή / Υπ Υποδομών, ενόψει του ΠΣ Θεσσαλίας αύριο 31-8-22.

^Η πρωτοφανής αδικία και εγκατάλειψη σύντομα θα καταγγελθεί στο Γραφείο ΕΕ στην Αθήνα ( Βασιλ Σοφίας 2) για παραβίαση ΣΛΕΕ ( ορεινές μειονεκτικές περιοχές).

°Στην Ανοιχτή Επιστολή  τονίζεται :

Προς: imthf@imthf.gr

Προς Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος και ΦαναριοΦερσάλων κκ Τιμόθεο

Ευλογείτε Σεβασμιότατε, καλημέρα Σας

Καταφεύγουμε προς το σεβαστό και λίαν προσφιλές πρόσωπο Σας, να παρακαλέσουμε θερμώς εξ ονόματος μικρών μαθητών που μετακινούνται καθημερινά σε σχολικούς δρόμους από ενορία – συνοικία Ρογκίων θεσσαλικών Βραγκιανών προς σχολεία γειτονικού νομού Ευρυτανίας – Ραπτόπουλο και ταλαιπωρούνται σε επικίνδυνης βατότητας χωματόδρομο (μόλις 6 χλμ).

° Η ενορία Ρογκίων της δικής μας Ιεράς Μητροπόλεως βρίσκεται, όπως καλά γνωρίζετε από τις πολλές επισκέψεις σας, στο ακρότατο σημείο στα όρια Θεσσαλίας με Στερεά Ελλάδα.
° Είναι η μοναδική ενορία σε όλη την Θεσσαλία που δεν έχει ούτε ένα εκατοστό ασφάλτου εν έτει 2022, λόγω της αδιαφορίας και εγκατάλειψης από την πολιτική ηγεσία (Υπουργείο Υποδομών και Περιφέρεια Θεσσαλίας).

Ως αντιλαμβάνεστε, τούτο συνιστά μέγιστη αδικία για τον όμορφο τόπο, τα παιδιά μας, τους γονείς, τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που κουβαλούν καθημερινά τα γάλατα τους στην Ευρυτανία, όπως και ζωοτροφές.

Μεταφέρω ταπεινά τις διαμαρτυρίες και οργή των κατοίκων των Βραγκιανών για την άδικη άνιση μεταχείριση σε βάρος τους από την ηγεσία της Περιφέρειας μας και επειδή από τους Πολιτικούς Αντιπροσώπους του νομού Καρδίτσας ο κόσμος μας δεν αναμένει πλέον τίποτα και η ελπίδα εξέπνευσε…

Με πίστη στην Εκκλησία ως τελευταία καταφυγή για κάθε αδύναμο και αποκλεισμένο κάνουμε έκκληση προς το Πρόσωπο Σας, εάν δυνατόν και το κρίνετε βάσιμο, ενόψει της συνεδρίασης του ΠΣ Θεσσαλίας αύριο 31-8-22 Τετάρτη ώρα 7μμ στην Λάρισα, να απευθυνθείτε στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, στους επικεφαλής των παρατάξεων ώστε άμεσα και τάχιστα λόγω 10ετούς καθυστέρησης και ανέξοδων λόγων:

1. Να επισκεφθείτε μαζί τα Ρόγκια θεσσαλικών Βραγκιανών και ο Περιφερειάρχης να εξαγγείλει ενώπιον μαθητών – γονιών – κτηνοτρόφων – κατοίκων την χρηματοδότηση του έργου ασφαλτόστρωσης των έξι (6) χλμ.

2. Τουλάχιστον ποσό 2.000.000€ για πρώτη φάση ασφάλτου από Βραγκιανά έως Αγίους Αποστόλους και παλιό Δημοτικό Σχολείο Ρογκίων (3χλμ).
Ήδη τα τεχνικά – οχετοί στο υπόψη οδικό τμήμα είναι έτοιμα (2000-2008).

^ Η ασφαλτόστρωση του τμήματος αυτού προσεγγίζει το ΚαστροΜονάστηρο Σωτήρος Βραγκιανών κατά 2 χλμ (υπολείπονται άλλα 4 χλμ).

° Επ ευκαιρία σας θέτουμε λόγω δύσκολου χειμώνα (ακρίβεια, θέρμανση, ΔΕΗ) το αίτημα να εξετάσετε με Εκκλησιαστικά Συμβούλια και ιερείς μας την επέκταση του προγράμματος βοήθειας σε αδύναμους (μοναχικοί υπερήλικες, ΑΜΕΑ, πτωχοί) με διανομή βασικών αγαθών (Σπίτι Αγάπης κλπ).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι Αιρετοί του τοπικού Δήμου Αργιθέας (Δήμαρχος και Αρχηγός Αντιπολίτευσης) είναι σε διαρκή επαφή μαζί σας.

Πάντα στη διάθεση σας

Με εκτίμηση και σεβασμό

Δημήτρης Παπακώστας
Θεσσαλικά Βραγκιανά 30-8-22
Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Πύλης: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας του δημαρχείου

Δήμος Πύλης: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας του δημαρχείου

Next Article
2ο ARTience Συνέδριο για τη Φωνή στα Τρίκαλα από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου

2ο ARTience Συνέδριο για τη Φωνή στα Τρίκαλα από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου


Total
0
Share