Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοιχτή επιστολή Δημήτρη Παπακώστα στον Μητροπολίτη κκ Τιμόθεο για οδικό αποκλεισμό ενορίας Ρογκίων θεσσαλικών Βραγκιανών

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Ανοιχτή επιστολή Δημήτρη Παπακώστα στον Μητροπολίτη κκ Τιμόθεο για οδικό αποκλεισμό ενορίας Ρογκίων θεσσαλικών Βραγκιανών

Tη Στήριξη των ορεινών κατοίκων, των μικρών μαθητών, των αδυνάμων ενοριτών ζητούμε εξ ονόματος των παιδιών που μετακινούνται καθημερινά στον επικίνδυνης βατότητας χωματόδρομο – περιφερειακής ευθύνης – Ρογκίων, με ανοιχτή επιστολή στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, αφού οι Πολιτικοί του νομού αδυνατούν να φανούν αποτελεσματικοί, είτε προς τον κ. Αγοραστό -που επί 12 χρόνια δεν καταδέχεται να επισκεφθεί τα χωριά κοιλάδας Αχελώου, έστω μια φορά…- είτε προς τον Κ. Α. Καραμανλή / Υπ Υποδομών, ενόψει του ΠΣ Θεσσαλίας αύριο 31-8-22.

^Η πρωτοφανής αδικία και εγκατάλειψη σύντομα θα καταγγελθεί στο Γραφείο ΕΕ στην Αθήνα ( Βασιλ Σοφίας 2) για παραβίαση ΣΛΕΕ ( ορεινές μειονεκτικές περιοχές).

°Στην Ανοιχτή Επιστολή  τονίζεται :

Προς: imthf@imthf.gr

Προς Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος και ΦαναριοΦερσάλων κκ Τιμόθεο

Ευλογείτε Σεβασμιότατε, καλημέρα Σας

Καταφεύγουμε προς το σεβαστό και λίαν προσφιλές πρόσωπο Σας, να παρακαλέσουμε θερμώς εξ ονόματος μικρών μαθητών που μετακινούνται καθημερινά σε σχολικούς δρόμους από ενορία – συνοικία Ρογκίων θεσσαλικών Βραγκιανών προς σχολεία γειτονικού νομού Ευρυτανίας – Ραπτόπουλο και ταλαιπωρούνται σε επικίνδυνης βατότητας χωματόδρομο (μόλις 6 χλμ).

° Η ενορία Ρογκίων της δικής μας Ιεράς Μητροπόλεως βρίσκεται, όπως καλά γνωρίζετε από τις πολλές επισκέψεις σας, στο ακρότατο σημείο στα όρια Θεσσαλίας με Στερεά Ελλάδα.
° Είναι η μοναδική ενορία σε όλη την Θεσσαλία που δεν έχει ούτε ένα εκατοστό ασφάλτου εν έτει 2022, λόγω της αδιαφορίας και εγκατάλειψης από την πολιτική ηγεσία (Υπουργείο Υποδομών και Περιφέρεια Θεσσαλίας).

Ως αντιλαμβάνεστε, τούτο συνιστά μέγιστη αδικία για τον όμορφο τόπο, τα παιδιά μας, τους γονείς, τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που κουβαλούν καθημερινά τα γάλατα τους στην Ευρυτανία, όπως και ζωοτροφές.

Μεταφέρω ταπεινά τις διαμαρτυρίες και οργή των κατοίκων των Βραγκιανών για την άδικη άνιση μεταχείριση σε βάρος τους από την ηγεσία της Περιφέρειας μας και επειδή από τους Πολιτικούς Αντιπροσώπους του νομού Καρδίτσας ο κόσμος μας δεν αναμένει πλέον τίποτα και η ελπίδα εξέπνευσε…

Με πίστη στην Εκκλησία ως τελευταία καταφυγή για κάθε αδύναμο και αποκλεισμένο κάνουμε έκκληση προς το Πρόσωπο Σας, εάν δυνατόν και το κρίνετε βάσιμο, ενόψει της συνεδρίασης του ΠΣ Θεσσαλίας αύριο 31-8-22 Τετάρτη ώρα 7μμ στην Λάρισα, να απευθυνθείτε στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, στους επικεφαλής των παρατάξεων ώστε άμεσα και τάχιστα λόγω 10ετούς καθυστέρησης και ανέξοδων λόγων:

1. Να επισκεφθείτε μαζί τα Ρόγκια θεσσαλικών Βραγκιανών και ο Περιφερειάρχης να εξαγγείλει ενώπιον μαθητών – γονιών – κτηνοτρόφων – κατοίκων την χρηματοδότηση του έργου ασφαλτόστρωσης των έξι (6) χλμ.

2. Τουλάχιστον ποσό 2.000.000€ για πρώτη φάση ασφάλτου από Βραγκιανά έως Αγίους Αποστόλους και παλιό Δημοτικό Σχολείο Ρογκίων (3χλμ).
Ήδη τα τεχνικά – οχετοί στο υπόψη οδικό τμήμα είναι έτοιμα (2000-2008).

^ Η ασφαλτόστρωση του τμήματος αυτού προσεγγίζει το ΚαστροΜονάστηρο Σωτήρος Βραγκιανών κατά 2 χλμ (υπολείπονται άλλα 4 χλμ).

° Επ ευκαιρία σας θέτουμε λόγω δύσκολου χειμώνα (ακρίβεια, θέρμανση, ΔΕΗ) το αίτημα να εξετάσετε με Εκκλησιαστικά Συμβούλια και ιερείς μας την επέκταση του προγράμματος βοήθειας σε αδύναμους (μοναχικοί υπερήλικες, ΑΜΕΑ, πτωχοί) με διανομή βασικών αγαθών (Σπίτι Αγάπης κλπ).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι Αιρετοί του τοπικού Δήμου Αργιθέας (Δήμαρχος και Αρχηγός Αντιπολίτευσης) είναι σε διαρκή επαφή μαζί σας.

Πάντα στη διάθεση σας

Με εκτίμηση και σεβασμό

Δημήτρης Παπακώστας
Θεσσαλικά Βραγκιανά 30-8-22




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Πύλης: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας του δημαρχείου

Δήμος Πύλης: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας του δημαρχείου

Next Article
2ο ARTience Συνέδριο για τη Φωνή στα Τρίκαλα από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου

2ο ARTience Συνέδριο για τη Φωνή στα Τρίκαλα από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου

Related Posts

theologis stefanos karditsa
Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Στεφ. Θεολόγη σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας περί θεματικών πάρκων

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη απάντηση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας