Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρασκευή Ντούρβα: Aνεξέλεγκτα και εγωιστικά o Δήμαρχος Μουζακίου μοιράζει 2.450.000 ευρώ δημόσιο χρήμα σαν να το έχει στην τσέπη του

geniko lykeio mouzakiou

Aνεξέλεγκτα και εγωιστικά o Δήμαρχος Μουζακίου μοιράζει 2.450.000 ευρώ δημόσιο χρήμα σαν να το έχει στην τσέπη του

Καταφεύγοντας σε ειδικές διατάξεις της νομοθεσίας που εφαρμόζονται σε έκτακτες περιπτώσεις, 25 ημέρες μετά τη θεομηνία, ο Δήμαρχος Μουζακίου συγκάλεσε έκτακτη οικονομική επιτροπή την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και με περιφορά (η τακτική στις 10/10 έγινε δια ζώσης) για να εγκρίνει την προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και να αναθέσει έργο αποκατάστασης ζημιών οδικών υποδομών ύψους 1.000.000 ευρώ και έργο αποκατάστασης στεγών σχολείων κλπ ύψους 1.450.000 ευρώ καλώντας ειδικά και αποκλειστικά να συμμετάσχουν δύο εργοληπτικές εταιρείες και ένα φυσικό πρόσωπο στο πρώτο έργο και τρεις εταιρείες στο δεύτερο, αποκλείοντας με τον τρόπο αυτό κάθε άλλον εργολάβο ή εταιρεία, με αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη προνομιακή ή δυσμενή μεταχείριση συγκεκριμένων οικονομικών φορέων και τον τεχνικό περιορισμό του ανταγωνισμού.

Ευτέλισε ένα σπουδαίο όργανο του Δήμου, την οικονομική επιτροπή, καλώντας τα μέλη της με μήνυμα να αποφανθούν μέσα σε λίγες ώρες για έργα ύψους 2.500.000 ευρώ.

Εξέθεσε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών που μετέφερε σημαντικές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή για να διευκολύνει τους Δημάρχους να κυβερνήσουν.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου χρησιμοποίησε τις  αλλαγές αυτές και δρα ανεξέλεγκτα και εγωιστικά, μοιράζει το δημόσιο χρήμα σαν να το έχει στην τσέπη του και αδιαφορεί για τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτών.

Το υπουργείο εσωτερικών για την αντιμετώπιση της θεομηνίας έστειλε ειδική χρηματοδότηση στο Δήμο Μουζακίου 2.500.000 ευρώ και το Υπουργείο Ανάπτυξης 1.000.000, συνολικά 3.500.000 ευρώ για έργα που όπως είπε ο πρωθυπουργός  αποτελούν “ευκαιρία για συνολικό εκσυγχρονισμό των υποδομών στην περιοχή ώστε να συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην οικονομική της ανάπτυξη”.

Ο Δήμαρχος προφανώς εξέλαβε το μήνυμα ως ευκαιρία ανάθεσης σε προνομοιούχους δικούς του εργολάβους για έργα όπως, όπως.

Πως αλλιώς να εξηγήσουμε ότι 25 ημέρες μετά τη θεομηνία, αντί για μελέτη, παρουσίασε μια τεχνική έκθεση , “γραμμένη στο γόνατο” για έργα οδοποιϊας γενικώς και αορίστως σε πεδινές, ημιορεινές και ορεινές κοινότητες; Γιατί δεν εξηγεί στην οικονομική επιτροπή, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους δημότες ποια έργα θα γίνουν και που με το 1.000.000 ευρώ; Γιατί δεν ζήτησε την συναίνεση όλων των παρατάξεων; Παρουσίασε φθορές από την θεομηνία στις στέγες των σχολείων και δημοτικών κτηρίων που υπήρχαν και πριν τη Θεομηνία. Με ποια τεκμηρίωση κωδικοποίησε 1.450.000 ευρώ σε αυτό το έργο; Πως θα αποκατασταθούν οι στέγες, με ποιες προδιαγραφές; Γιατί δεν ζητάει εγγύηση καλής κατασκευής από τον εργολάβο; Δεν θα γίνει ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αλλά ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, δηλαδή νέα κεραμίδια πάνω στα παλιά ξύλινα ζευκτά με 1.450.000 ευρώ. Κοροϊδεύει και εμπαίζει με τις ζωές των παιδιών μας, με τα σχολικά κτήρια, νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία το Δημοτικό Ωδείο, τη μαθητική Εστία. Με τόσα χρήματα θα κατασκευάζονταν νέες στέγες από την αρχή.

Προσχηματικά υποστηρίζει πως κινδυνεύουν οι στέγες από τις χιονοπτώσεις καθώς μπαίνουμε στο Χειμώνα, όμως δίνει παράλληλα στον ανάδοχο, από την υπογραφή της σύμβασης έξι μήνες προθεσμία εκτέλεσης, δηλαδή έως την Άνοιξη. Ποια στέγη σε ποιο κτήριο πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα; Που είναι το Επείγον που δικαιολογεί την διαδικασία αυτή;

Ποια είναι τα κριτήρια των πέντε εργοληπτικών εταιρειών και ενός φυσικού προσώπου που επιλέγει να διαγωνισθούν. Πληροφορούμαστε πως κάποιοι δεν έχουν καν μηχανήματα έργων. Οι τρείς εργοληπτικές εταιρείες που καλεί να διαγωνισθούν για το 1.450.000 ευρώ στις στέγες σχολείων κλπ. έχουν έδρα τη Λάρισα. Ενισχύει έτσι την τοπική οικονομία της Λάρισας, αδιαφορώντας για την Καρδίτσα. Παρ’ ότι ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Νομού Καρδίτσας του έστειλε ολόκληρη λίστα με εργολάβους. Δεν ανοίγει τη διαδικασία να συμμετάσχει, νόμιμα όποιος επιθυμεί και να κερδίσει ο Δήμος τη μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση, κάνοντας και άλλα έργα, Δεν καλεί εργολάβους της Καρδίτσας να ενισχύσει την τοπική οικονομία, Δεν κάνει σωστά έργα, να αντέξουν στο χρόνο.

Ποια είναι άραγε τα κίνητρα και τα κριτήριά του;

Καλώ όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Οφείλουμε να έχουμε πρώτο μέλημα την αξιοπιστία και την διαφάνεια, να εγκαθιδρύσουμε κλίμα εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος και τη διοίκηση, μόνο έτσι μπορούμε να δούμε ανάπτυξη και προκοπή στον τόπο και στη χώρα μας.

Στο Δήμο Μουζακίου δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν ξανά έργα σαθρά και έργα βιτρίνας. Είναι μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε γερά θεμέλια στις υποδομές. ΟΧΙ άλλα χρήματα πεταμένα στο  ποτάμι.

Παρασκευή Ντούρβα

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

agnantero dimotiko




Total
0
Shares
Previous Article
Αιτήσεις συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης

Δήμος Πύλης: Αιτήσεις συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης

Next Article
Εργασίες καθαρισμού φρεατίων, αυλάκων και δρόμων στον Πύργο Ιθώμης

Εργασίες καθαρισμού φρεατίων, αυλάκων και δρόμων στον Πύργο Ιθώμης

Related Posts