Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας: Σχετικά με το θέμα Υδραυλικού της ΔΕΥΑΚ

aneksartiti symmaxia karditsas

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ανάκληση της απόφασης απόσπασης υδραυλικού από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

 Πρόσφατα αναδείξαμε μεταξύ άλλων την παραπλάνηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ από τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Κώστα Παπαλό, για απόσπαση υδραυλικού στον Δήμο για να βοηθάει τον έναν και μοναδικό υπάλληλο αντίστοιχης ειδικότητας του Δήμου. Φάνηκε ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ουδέποτε άσκησε τα καθήκοντα για τα οποία αποσπάστηκε και εκτελούσε χρέη οδηγού Δημάρχου. Η ενέργεια του δημάρχου να απασχολήσει τον εργαζόμενο, του οποίου η θέση ήταν πλέον στην Τεχνική Υπηρεσία φέρνει σε δυσμενή θέση τον εργαζόμενο ο οποίος παίρνει εντολή να εκτελεί καθήκοντα που δεν προβλέπονται από την ειδικότητά του. Συγκεκριμένα δεν μπορεί κάποιος να ασκεί καθήκοντα οδηγού αν δεν έχει την αντίστοιχη ειδικότητα, κάτι το οποίο ο εργαζόμενος πιθανότητα δεν γνώριζε.

Θεωρούμε ότι οι αιρετοί οφείλουν να σέβονται τους εργαζόμενους και να μην τους αναγκάζουν να εκτελούν καθήκοντα πέραν της ειδικότητάς τους με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό. Για την προστασία του εργαζόμενου, τον οποίο τιμούμε όπως όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, καλούμε τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ να εισηγηθεί την ανάκληση της απόφασης ή ο εργαζόμενος άμεσα να εκτελεί πλέον τα καθήκοντα υδραυλικού στην Τεχνική Υπηρεσία.

Καλούμε δε τον Δήμαρχο, να επιλέξει έναν εργαζόμενο του Δήμου από τους έχοντες την ειδικότητα του οδηγού, παράλληλα με τα καθήκοντά του, να εκτελεί και χρέη οδηγού Δημάρχου όταν αυτός τον χρειάζεται, διότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει υποαπασχόληση και άρα σπατάλη σε βάρος των δημοτών που πληρώνουν.

Η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Καρδίτσας

Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Δρομολόγια ΚΑΜ Τρικάλων και Καρδίτσας

Next Article
georgika farmaka rantisma

Ανανέωση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων