Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άνεμος Ανανέωσης στην ορεινή Αργιθέα – “Αποσωληνώθηκε” η αντιπολίτευση “Θεσσαλία της καρδιάς μας” στο ΠΣ Θεσσαλίας

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Άνεμος Ανανέωσης στην ορεινή Αργιθέα – “Αποσωληνώθηκε” η αντιπολίτευση “Θεσσαλία της καρδιάς μας” στο ΠΣ Θεσσαλίας

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Θετικά τα μηνύματα από την Αυτοδιοίκηση στην Αργιθέα και τη Θεσσαλία γενικότερα!

|. Η εκλογή του Γιάννη Β. Μπαμπάτσικου στην ηγεσία της Μείζονος Αντιπολίτευσης, με ομόφωνη απόφαση της παράταξης “Αργιθεάτικη Συμμαχία”, στις 22 Αυγούστου στον Μάραθο και μετά από ώριμη πρόταση του έμπειρου Αυτοδιοικητικού Δάσκαλου Γιώργου Χασιώτη να δοθεί η σκυτάλη σε στέλεχος της περιοχής Αχελώου Αργιθέας, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά, κινητοποίησε μηχανισμούς και επιτάχυνε εξελίξεις.

• Ο νέος επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας έδωσε το στίγμα του για συλλογική ομαδική δουλειά και δήλωσε τη βούληση του να εκφράσει -ως πρώτος μεταξύ ίσων- όλη την Αργιθέα και τους Αργιθεάτες, μόνιμους και απόδημους με σταθερή μόνιμη παρουσία στα είκοσι (20) χωριά.

• Διαφάνεια – Ίση μεταχείριση – Έργα ποιότητας και Αειφορίας/ Καθαρής ενέργειας ΑΠΕ – κοινωνική πολιτική – μαχητική διεκδίκηση και συνεργασία – Στήριξη μόνιμων κατοίκων, είναι οι άξονες που θα κινηθεί για το γενικό καλό και το τοπικό συμφέρον…
Με προτεραιότητα στην επιτυχή έκβαση της Γενικής Απογραφής πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ που ξεκίνησε σήμερα (1 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 21).

||. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Β. Στεργίου προχώρησε στη δεύτερη διετία, σε ανασχηματισμό της κυβερνώσας Εκτελεστικής Επιτροπής των Αντιδημάρχων με διεύρυνση προς την ελάσσονα αντιπολίτευση.

• Νέος Αντιδήμαρχος Ψηφιακών και Τεχνικών Έργων ορίστηκε ο πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθείς Θανάσης Γ. Καραγεώργος, συνεργαζόμενος πλέον με την Δημοτική Συμπολίτευση, έμπειρος και γνώστης στα ψηφιακά (Αντιδήμαρχος Ψηφιακών και την πενταετία 2014-19 επί Δημαρχίας Λ.Γ. Τσιβόλα) – Δημοτικός Σύμβουλος περιφέρειας Αχελώου – από Βραγκιανά.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο της ψηφιακής αναβάθμισης που έχει ανάγκη ο τόπος μας (γρήγορο ίντερνετ – WiFi κλπ).

Η Αυτοδιοίκηση και η Απλή Αναλογική έχουν ως “οξυγόνο” τους, τη συννενόηση, τη συνεργασία, τις συμμαχίες, τους προωθητικούς συμβιβασμούς!
Δεν πρέπει να απαξιώνονται οι συνεργασίες και συμμαχίες μεταξύ στελεχών ή παρατάξεων.
Βέβαια προϋπόθεση είναι η πρότερη συμφωνία πάνω σε αρχές και στόχους.
Να μην βασίζονται μόνο στις καριέρες, τα ανταλλάγματα ή τις αντιμισθίες.
Εκ του αποτελέσματος, όμως,κρινόμαστε όλοι !

• Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Καραγεώργος υπήρξε ο βασικός συντελεστής – μαζί με συναδέλφους του, για την ίδρυση και λειτουργία της Κοινωνικής Δομής “Κέντρο Κοινότητας Αργιθέας” στα Βραγκιανά (με ψυχολόγο και κοινων. λειτουργό) το 2018, που προσφέρει πολλαπλό θετικό έργο.

|||. Κατά βάσιμες πληροφορίες, νέος Αντιδήμαρχος ορίστηκε και ο ΔΣ Δυτικής – από Ανθηρό, καθηγητής Κώστας Γραμμένος.
Σύντομα θα υπάρξει δελτίο τύπου από τη Δημοτική Αρχή.
Τον Νοέμβριο γίνονται οι εκλογές για νέο Προεδρείο ΔΣ και μέλη Οικονομικής επιτροπής.

|V. ΠΣ Θεσσαλίας: Επιτέλους η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης δια της κ Δ. Αράπκουλε κατέθεσε ερώτηση στον Περιφερειάρχη, σχετική με τους τρόπους ανάθεσης έργων Ιανού (απευθείας κλπ).
Μετά από μήνες υπολειτουργίας και μάλλον….. ‘χειμερίας νάρκης’ όπου είχε περιπέσει η παράταξη “Θεσσαλία της καρδιάς μας”, φαίνεται ότι ξυπνά και …. σίγουρα “αποσωληνώθηκε “….
Ελπίζουμε στην ανασυγκρότηση της, γιατί η Δημοκρατία θέλει …δύο για να στεριώσει και να παράγει έργα!

Επανήλθε ο αντίλογος στο ΠΣ Θεσσαλίας και ελπίζουμε σύντομα να επισκεφθεί η ηγετική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης Θεσσαλίας την κοιλάδα Αχελώου ποταμού, την ορεινή Αργιθέα, τους σχολικούς χωματόδρομους Περιφερειακής ευθύνης – που στιγματίζουν την ισχυρή Θεσσαλία – στα Ρόγκια Βραγκιανών- μόλις 6 Χλμ και Αργυρίου έως Γέφυρα Αυλακίου (όρια Αιτωλοακαρνανίας)…

Πάντως, ούτε στα…Ρογκάκια (τέως δήμου Ιτάμου Καρδίτσας), η Περιφερειακή Αρχή προτίθεται σύντομα να τοποθετήσει γέφυρα Μπελεϊ…… αρνητική η απάντηση σε σχετική ερώτηση του κ Τσιαπλέ, της δυναμικής “Λαϊκής Συσπείρωσης” – χτες στο ΠΣ Θεσσαλίας…..

• Ρογκάκια και Ρόγκια : εκτός προϋπολογισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας !!!
” Στον αδύνατο… κόβεται το σχοινί”, λένε στα ορεινά …

Θυμίζουμε ότι οι εκλογές, εθνικές και τοπικές, κοντοζυγώνουν …. έχει ο καιρός γυρίσματα ….οι Βραγκιανίτες, οι Ορεινοί Θεσσαλοί δεν ξεχνούν!
Η Νέα Δημοκρατία έχει υποσχεθεί ίση μεταχείριση και ίσα δικαιώματα !

V. Σημείωση : Άριστη η συνάντηση του αεικίνητου και παρεμβατικού Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Γ. Κωτσού με τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη για έργα Συκιάς- Αχελώου και Φράγμα Μουζακίου .
Πέρασε, όμως, ένας χρόνος από την πρώτη πρωτοβουλία του Υπουργού, χωρίς ουσιαστική πρόοδο στο οξύτατο πρόβλημα της Θεσσαλίας….

Τα ….” Ου μην … αλλά ” δεν τελειώνουν ποτέ, ούτε ολοκληρώνουν μεγάλα έργα!
Τουλάχιστον, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει το πολιτικό θάρρος να τάσσεται κατά των ‘Φαραωνικών’ έργων, όπως τα αποκαλεί, ζητώντας μικρότερα έργα (λιμνοδεξαμενές μικροφράγματα κλπ).
Η Νέα Δημοκρατία, άμεσα πρέπει να δηλώσει ξεκάθαρα την πολιτική βούληση της!

••• Ή τάχιστη ολοκλήρωση- Ή,άλλως, άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος και των οδικών δικτύων της ορεινής Θεσσαλίας….

•• Η Ισχυρή Κεντροβαρής Θεσσαλία κτυπήθηκε σκληρά από τον Ιανό το 2020, απειλείται όμως με “κλιματικό χάος Σαχαροποίησης” λόγω ταπείνωσης του υδροφόρου ορίζοντα, την πολύχρονη αναβολή ολοκλήρωσης των έργων Μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού και τον μη σχεδιασμό – μη εκτέλεση μικρότερων έργων αντιπλημμυρικών- αρδευτικών έργων που επειγόντως έχει ανάγκη η Θεσσαλία και απαιτεί η ορεινή Αργιθέα για αποκατάσταση των βλαβών από τα …χάσκοντα “εργοτάξια”…

• Η Κυβέρνηση οφείλει να πει την όλη Αλήθεια στους Θεσσαλούς…..

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
Ψηφιακή ξενάγηση στα Μετέωρα και στον Όλυμπο στα μίνι Πλανητάρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ψηφιακή ξενάγηση στα Μετέωρα και στον Όλυμπο στα μίνι Πλανητάρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Next Article
Agorastos Mixalakis erga dromos

Συντηρεί το δρόμο από Παλαιοχώρι προς Άγιο Γεώργιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”