Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

…ανεμογεννήτριες στον «Τύμπανο»! Οι πρώτες βουνοκορφές των Αγράφων που καταστρέφονται…

Τώρα, που ο κουρνιαχτός για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αργιθέα «έκατσε» κάπως…. - Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων

…ανεμογεννήτριες στον «Τύμπανο»! Οι πρώτες βουνοκορφές των Αγράφων που καταστρέφονται…

Το έγκλημα ολοκληρώνεται. Ένα έγκλημα στο οποίο το Δίκτυο Αγράφων, από την πρώτη στιγμή της σύστασής του, αντιτάχθηκε με κάθε νόμιμο τρόπο. Ενημερώθηκε και ενημέρωσε τοπική κοινωνία και φορείς. Ενεργοποιήθηκε και ευαισθητοποίησε ειδικούς επιστήμονες, υπηρεσίες και απλούς πολίτες. Κατέφυγε σε αρμόδιες αρχές κάθε φορά που έκρινε πως αυτό επιβάλλονταν, διακόπτοντας με το συγκεκριμένο τρόπο δύο φορές την εκτέλεση του έργου, εξαιτίας των παρά το νόμο εκτελούμενων εργασιών. Προσέφυγε, όσο δαπανηρό κι αν ήταν αυτό, στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση των σχετικών αδειοδοτικών πράξεων. Μια Δικαιοσύνη βέβαια που, δυστυχώς, δεν έκανε καν τον κόπο να εκδικάσει, όπως είχε υποχρέωση, την αίτηση προσωρινής αναστολής εργασιών, που καταθέσαμε ενώ και η έκδοση της απόφασης επί της κανονικής αίτησης ακύρωσης εξακολουθεί να μην εκδίδεται.

ΝΑΙ, προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όπως κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και για κάθε άλλο παρόμοιο που σχεδιάζεται στην περιοχή των Αγράφων, γιατί γνωρίζαμε και γνωρίζουμε τι θα συμβεί και σε τι θα μετατραπούν τα Άγραφα, αν γίνει – οπουδήποτε σ’ αυτά – η αρχή της καταστροφής.

Κόντρα, ωστόσο, σε σχετικές με έργα ΑΠΕ κυβερνητικές εξαγγελίες, οι ανεμογεννήτριες πήραν ήδη το δρόμο για τον «Τύμπανο», όπως φρόντισαν να  ενημερώσουν το κοινό οι αρμόδιες αρχές, θέτοντας και το θεμέλιο λίθο για την αρχή της καταστροφής των Αγράφων. Όσοι, λοιπόν, σχεδίασαν ή συνέβαλαν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εγκλήματος μπορούν να χαίρονται, αντικρύζοντας την καταστροφή και αναλογιζόμενοι πως, αντί για τον πανέμορφο και πολλά υποσχόμενο φυσικό πλούτο της περιοχής, εκείνο που παραδίδουν στα δικά τους αλλά και στα δικά μας παιδιά είναι, κυριολεκτικά, κρανίου τόπος και….αέρας κοπανιστός!

Το μάταιο της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών και η ενεργειακή τους  αναποτελεσματικότητα έχουν καταστεί κάτι περισσότερο από φανερά στις μέρες μας. Το ίδιο έχει συμβεί και με την περιβόητη «ανάπτυξη», που αποτέλεσε και αποτελεί το «τυράκι στη φάκα», για να καμφθούν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και να παρουσιαστούν ως «οικολογούντες» και «ορνιθολογούντες» όσοι τις εκδηλώναμε. Ανάπτυξη που αποδείχθηκε πραγματική καταστροφή για το περιβάλλον και τις τοπικές οικονομίες.

Το ίδιο θα συμβεί και με το συγκεκριμένο έγκλημα στον τόπο μας. Με την ολοκλήρωσή του θα πειστούν και οι μέχρι σήμερα πιο δύσπιστοι για τα παραπάνω. Μόνο που θα είναι αργά για δάκρυα….

Σε ότι μας αφορά δεν εγκαταλείπουμε καμία προσπάθεια – ούτε τη συγκεκριμένη – και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη σωτηρία των Αγράφων.

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων




Total
0
Shares
Previous Article
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συμμετέχει στην Agrothessaly (περίπτερο C11 – Τέντα Α) - Συνεργασία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας με το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας - Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Νέες Υπηρεσίες Ψηφιακών Συναλλαγών από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Next Article
Τον Δήμο Αθηναίων υποδέχθηκαν στο Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων οι συνιδρυτές Δήμοι Τρικκαίων, Κω, Επιδαύρου

Τον Δήμο Αθηναίων υποδέχθηκαν στο Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων οι συνιδρυτές Δήμοι Τρικκαίων, Κω, Επιδαύρου

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…