Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναβαθμίζουμε τον ΕΦΚΑ – Δίνουμε λύση σε χιλιάδες συνταξιούχους

Εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο οι Ατομικές Αγροτικές Επιχειρήσεις

Αναβαθμίζουμε τον ΕΦΚΑ – Δίνουμε λύση σε χιλιάδες συνταξιούχους

Τόνισε στην Ομιλία ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο ΕΦΚΑ κυρίες και κύριοι χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση, μια σφαιρική αντιμετώπιση των προβλημάτων και αυτό ακριβώς επιχειρεί να κάνει το παρόν ν/σ. Έτσι:

  • Εισάγουμε κίνητρα για να προσελκύσουμε ικανά στελέχη στον ΕΦΚΑ. Κίνητρα αλλά και κυρώσεις σε όλα τα επίπεδα, διοικητή, υποδιοικητή, γενικού διευθυντή, διευθυντή και απλών στελεχών. Γιατί ο ασφαλισμένος ζητάει αποτελέσματα κι αποτελέσματα δε γίνεται να έχεις αν δεν επιβραβεύεις αυτούς που εργάζονται, αλλά και να ελέγχεις κάποιον που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.
  • Αλλάζουμε τις ταχύτητες. Περιορίζουμε τις εγκρίσεις, τις περιττές διαδικασίες, την άσκοπη διακίνηση εγγράφων, την παρέμβαση του διοικητικού συμβουλίου και αλλάζουμε το οργανόγραμμα ώστε να εκσυγχρονιστεί, να είναι λειτουργικό για τους υπαλλήλους και κατ’ επέκταση χρήσιμο για τους πολίτες. Γιατί καλή η ενοποίηση των ταμείων αλλά πως μπορεί να είναι αποτελεσματική όταν δεν υπάρχει πλάνο και οργάνωση;
  • Επιταχύνουμε τις πειθαρχικές διαδικασίες και βγάζουμε από το πειθαρχικό τους συνδικαλιστές. Γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι δουλειά των συνδικαλιστών του ΕΦΚΑ να κάνουν τους κριτές στις υποθέσεις των συναδέλφων τους.
  • Αξιοποιούμε την περιουσία του ΕΦΚΑ. Αποφασίζουμε να αξιοποιήσουμε την περιουσία του φορέα και όχι να βλέπουμε τα ακίνητα να ρημάζουν. Διότι αξιοποίηση της περιουσίας, σημαίνει παραπάνω έσοδα για τον ΕΦΚΑ, άρα, παραπάνω έσοδα για τους ασφαλισμένους.

Η δική μας τοποθέτηση λοιπόν είναι ριζοσπαστικές λύσεις στον πιο προβληματικό Οργανισμό του Δημοσίου Τομέα (ο οποίος όμως αποτελεί τον πυλώνα του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα), ώστε να είμαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό βελτιώνοντας την κατάσταση. Όπως κάναμε με την παρέμβαση για τη διάσωση της ΔΕΗ με τον ίδιο τρόπο και με ρυθμίσεις κοινής λογικής θα ανατάξουμε και τον ΕΦΚΑ.

Η αδυναμία της αντιπολίτευσης να αρθρώσει δημιουργική κριτική, αντικαθίσταται από μια άνευ περιεχομένου ρητορική και πρακτική θυμίζοντας άλλες εποχές. Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε στο μέλλον. Εσείς επιλέξτε αν θα μείνετε στάσιμοι ή θα μας ακολουθήσετε.




Total
0
Shares
Previous Article
Αναβάθμιση της πλατφόρμας e-Παράβολο

Αναβάθμιση της πλατφόρμας e-Παράβολο – Μη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου

Next Article
Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

Related Posts