Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Πύλης

 

Στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Κώστας Αγοραστός: Εργαζόμαστε καθημερινά να κρατήσουμε όρθιο το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 ενέταξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός το έργο «Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Κέντρου Υγείας Πύλης Τρικάλων» προϋπολογισμού 475.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία και συνέργεια με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας στηρίζουμε στην πράξη το δημόσιο σύστημα υγείας.

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στη χρηματοδότηση ενός έργου ουσίας και μεγάλης χρησιμότητας  το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες  των κατοίκων και επισκεπτών τόσο του ορεινού όσο και του πεδινού όγκου του Δήμου Πύλης και κατ’ επέκταση της Π.Ε. Τρικάλων για πρωτοβάθμια υγεία.

Καθημερινά εργαζόμαστε προκειμένου να κρατήσουμε όρθιο το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Πύλης (επιφανείας 1.100 τ.μ. περίπου). Η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αφορά κυρίως στο εσωτερικό του κτιρίου και ειδικότερα στην επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Οι βασικές κατηγορίες εργασιών αφορούν σε:
• Επιστρώσεις δαπέδων και επενδύσεις τοίχων, αντικατάσταση οριζοντίων και κατακόρυφων υδρορροών
• Κατασκευή ψευδοροφών και τοποθέτηση γυψοσανίδων και αρμοκαλύπτρων και χρωματισμοί
• Κατασκευές ερμαρίων και πάγκων στους χώρους των εργαστηρίων
• Επιστεγάσεις με πολυκαρβονικά φύλλα στους χώρους των αιθρίων και στην δυτική έξοδο
• Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο φωτισμό, στις καλωδιώσεις και τους ηλεκτρικούς πίνακες και εργασίες, αλληλένδετες με τις εργασίες θέρμανσης και κλιματισμού
• Κατασκευή χώρου υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ
• Εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης – κλιματισμού

Με την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας και την επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών και των εργαζομένων, επιτυγχάνοντας ένα άρτιο και λειτουργικό αποτέλεσμα. Μέσω του έργου αυτού, αναβαθμίζεται και κυρίως επιτυγχάνεται η σύγχρονη και ασφαλή λειτουργία ενός από τα κυριότερα και παλαιότερα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Τρικάλων που εξυπηρετεί πολίτες που διαμένουν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.




Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου

Next Article

Νέα πρόσωπα στην πολιτική