Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο των 2ου-5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Δήμου Καρδίτσας

BhnmAABNODHcAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Στο ΕΣΠΑ με 1.264.326,60€ η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου-5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου του Δήμου Καρδίτσας

Ένα από τα μεγαλύτερα και περισσότερο ενεργοβόρα σχολικά κτίρια του Δήμου Καρδίτσας εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται ενεργειακά και λειτουργικά με πόρους του ΠΕΠ Θεσσαλίας. Πρόκειται για το σχολικό κτίριο του 2ου-5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Καρδίτσας, για το οποίο ο Δήμος Καρδίτσας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση με τίτλο “Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία”που προκήρυξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του ΠΕΠ υπέβαλε τον περασμένο Νοέμβριο μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμισή του, η οποία εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται με το ποσό του 1.264.326,60 €.

Η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στη δράση που έχει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία, με σκοπό την επίτευξη των εθνικών στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση και την αξιοποίηση του δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό.

Σημειώνεται οτι το κτίριο του 2ου-5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Καρδίτσας  κατασκευάστηκε σε τρεις φάσεις: το αρχικό κτίριο κατασκευάστηκε το 1977 και αφορούσε 1571,30 μ2 κυρίου κτίσματος, 743,75 μ2 γυμναστηρίου και 165,05 μ2 wc δίπλα στο γυμναστήριο. Στη συνέχεια έγιναν δύο νέες τριώροφες επεκτάσεις  σε δύο φάσεις, οι οποίες δεν δημιούργησαν νέο κτίριο ανεξάρτητο, αλλά ενιαίους νέους χώρους πάνω στο αρχικό κτίριο. Το εμβαδόν της 1ης επέκτασης είναι 180 μ2 ανά όροφο και της 2ης επέκτασης 190 μ2 ανά όροφο. Το σύνολο αυτής της δόμησης είναι 1.110 μ2.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν σύμφωνα με την ενεργειακή μελέτη είναι:

  • Θερμομόνωση εξωτερικών επιφανειών
  • Θερμομόνωση οροφής
  • Αντικατάσταση υφισταμένων κουφωμάτων με νέα από PVC
  • Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών του σχολείου με νέα τύπου Led
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 10kW στην οροφή του γυμναστηρίου (net metering).

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε σχετικά:

“Ως Δημοτική Αρχή δώσαμε εξ’ αρχής έμφαση στα ζητήματα των σχολικών υποδομών, καθώς θεωρούμε την Παιδεία και την Εκπαίδευση ως κορυφαίες προτεραιότητες. Το προηγούμενο διάστημα μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και τη ΣΑΤΑ δρομολογήσαμε έργα σχολικών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000€

Με την ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου του 2ου-5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Καρδίτσας προϋπολογισμού 1.264.326,40€,  συμπληρώνουμε ένα πλαίσιο έργων και παρεμβάσεων  που  σε συνδυασμό με τα έργα και τις παρεμβάσεις της προηγούμενης τριετίας επιλύουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τα όποια προβλήματα είχαν καταγραφεί στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.”




Total
0
Shares
Previous Article

Γενικευμένη χρήση της ΚΑΜΕΡΑΣ

Next Article
pagkorasidesmouzaki2018

Βόλεϊ: Ξεκίνημα με νίκη για τις Παγκορασίδες του Μουζακίου