Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά η πλατεία Μαυραχάδων

Αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά η πλατεία Μαυραχάδων

Αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά η πλατεία Μαυραχάδων

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση Πλατείας Σ.Κ. Μαυραχάδων» υπέγραψε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος με την ανάδοχο εταιρεία του έργου, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Δημ. Κοντοβά και του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αραμπατζή.

Σκοπός του έργου, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας ενώ ο προυπολογισμός ανέρχεται στα 90.000 ευρώ

Η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών, είναι 12 μήνες.

Στόχος  είναι η βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης αυτού του χώρου που παρουσιάζει σήμερα σε ένα μεγάλο τμήμα του φθορές τόσο στις πλακοστρώσεις-περιμετρικά τοιχία και είδη αστικού εξοπλισμού όσο και στις ζώνες πρασίνου (παρτέρια) .

Τεχνική περιγραφή

Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν μεταξύ άλλων οι παρακάτω εργασίες:

-Καθαίρεση ορισμένων τμημάτων της πλακόστρωσης της πλατείας, του υπάρχοντος συντριβανιού, των υφιστάμενων χυτών κρασπέδων κήπου, ορισμένων τμημάτων του περιμετρικού τοιχίου της πλατείας, του περιμετρικού μεταλλικού κιγκλιδώματος και των υφιστάμενων στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, βρύση κλπ).

– Κοπή και εκρίζωση υφιστάμενων δέντρων με επιφανειακό ριζικό σύστημα τα οποία έχουν προκαλέσει φθορές ανασηκώνοντας το δάπεδο της πλατείας.

-Καθαίρεση των επιστρώσεων τοίχου-περιμετρικά στη βάση του  κοινοτικού γραφείου και εκ νέου επένδυση με διακοσμητικά συμπαγή τούβλα καθώς και διαμόρφωση μεγαλύτερου μήκους σκαλοπατιών πρόσβασης στο κτίριο.

-Εκσκαφές όπου απαιτηθεί.

-Κατασκευή βάσης πλακόστρωσης από σκυρόδεμα C12/15  σποραδικά και όπου απαιτηθεί και τοποθέτηση πρόχυτων κρασπέδων κήπου περιμετρικά των χώρων πρασίνου.

-Υπερύψωση- διαπλάτυνση και ανακαίνιση του περιμετρικό τοιχίου της πλατείας με χρήση δομικού πλέγματος

-Διαμόρφωση διάβασης πρόσβασης ατόμων ΑΜΕΑ στην πλατεία

-Εργασίες πρασίνου με φυτεύσεις δέντρων  & θάμνων και υποστύλωση αυτών, προμήθεια και διάστρωση κηποχώματος, σπορά χλοοτάπητα και εγκατάσταση δικτύου άρδευσης.

-Πλακοστρώσεις με γυαλιστερές πλάκες τσιμέντου διαστάσεων  40×40 εκ. σύμφωνα με το σχέδιο κάτοψης της πλατείας. Η πλακόστρωση θα πραγματοποιηθεί πάνω στην υφιστάμενη πλακόστρωση με ιδιαίτερη φροντίδα διατήρησης ικανών κλίσεων για την απορροή και απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων.

-Πλακοστρώσεις με γυαλιστερές πλάκες τσιμέντου πλευράς  διαστάσεων 40×40 εκ. του περιμετρικού πεζοδρομίου της πλατείας.

-Μαρμαροστρώσεις των κλιμάκων πρόσβασης τόσο στον χώρο της  πλατείας όσο και στο κοινοτικό γραφείο.

-Συντήρηση του υφιστάμενου μαρμάρινου μνημείου, ήτοι  αντικατάσταση των φθαρμένων μαρμάρινων τμημάτων του, καθαρισμό και λειότριψη αυτού κλπ.

-Αφαίρεση και επανατοποθέτηση φωτιστικών ιστών και αφαίρεση και επανατοποθέτηση υπαίθριων γραμματοθυρίδων και του στεγάστρου αυτών καθώς και ελαιοχρωματισμό του μεταλλικού στεγάστρου.

-Κατασκευή καθιστικών χωρίς πλάτη με προκατασκευασμένες  βάσεις από εμφανές και οπλισμένο σκυρόδεμα και κάθισμα από ξύλινες δοκούς,

-Προμήθεια και εγκατάσταση κάδων απορριμμάτων και  διακοσμητικής βρύσης.

Ο κ. Κοντοβάς

Σε σχετική του δήλωση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Κοντοβάς σημείωσε:

«Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινούν οι εργασίες για τη Διαμόρφωση της Πλατείας Μαυραχάδων. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση της λειτουργικότητας και προσβασιμότητας.  Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την κοινότητα.

Ως Δημοτική Αρχή Σοφάδων, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση έργων με γνώμονα το αναπτυξιακό πρόσημο για τον Δήμο μας  και  με επίκεντρο πάντα τους δημότες μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».




Total
0
Shares
Previous Article
Συνάντηση του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Σ. Παπαγεωργίου με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο

Συνάντηση του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Σ. Παπαγεωργίου με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο

Next Article
asimina skondra vouli

Στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού μας ζητάει η Ασημίνα Σκόνδρα από 3 Υπουργούς