Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναβάθμιση κεντρικής πλατείας Καρδίτσας και κεντρικού πεζόδρομου. Ως πότε θα καθυστερεί κ. Δήμαρχε;

Γιάννης Σβάρνας

Αναβάθμιση κεντρικής πλατείας Καρδίτσας και κεντρικού πεζόδρομου. Ως πότε θα καθυστερεί κ. Δήμαρχε;

Του Γιάννη Σβάρνα*

Ως Δημοτική αρχή εντάξαμε, με εξασφαλισμένες πιστώσεις, μια σειρά έργων που θα αναβαθμίσουν συνολικά το κέντρο της πόλης όπως: Ανάπλαση Κεντρικής πλατείας και κεντρικού πεζόδρομου, μετατροπή 1ου λυκείου σε Δημαρχείο, μετατροπή σε πλατεία του προαυλίου του νέου δημαρχείου, ανάπλαση της οδού Χαρίτου, κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, ανάπλαση οδού Βάλβη και Δημοτικής αγοράς, αναπαλαίωση κτιρίου παλαιάς ηλεκτρικής.

Προς λύπην μας όμως, παρατηρούμε παντού καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτών των έργων που θα αλλάξουν το κέντρο της πόλης. Ρυθμοί χελώνας σε όλα τα μέτωπα.

Η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών ανάπλασης και αναβάθμισης της Κεντρικής πλατείας και του Κεντρικού πεζόδρομου προϋπολογισμού 750.000 € είναι υπερβολική.

Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι δηλώσεις του δημάρχου Καρδίτσας ότι οι εργασίες ανάπλασης της Κεντρικής πλατείας και του Κεντρικού πεζόδρομου θα ξεκινήσουν στις αρχές του φθινοπώρου.

 Το φθινόπωρο φεύγει. Ο χειμώνας έρχεται. Ήδη συμπληρώθηκαν 14 μήνες από τη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου στην καρδιά της πόλη μας που μελετήσαμε, εξασφαλίσαμε την πίστωση και δημοπρατήσαμε ως Δημοτική αρχή.

Πρόκειται για μία ανεπίτρεπτη καθυστέρηση. Ειπώθηκε ότι οι εργασίες πρέπει να γίνουν ώστε να μην υπάρχει μεγάλη όχληση. Υπήρχε καλύτερη ευκαιρία από τo lock down;

Οι συνθήκες ήταν άριστες. Ο καιρός πολύ καλός, τα καταστήματα κλειστά, η κίνηση μηδενική.

Γιατί δεν αξιοποιήσατε την ευκαιρία;

Είσαστε έτοιμοι και το ξεχάσατε;

Ακόμη δεν έχετε ετοιμαστεί; προς τι τότε οι δηλώσεις σας;

κε Δήμαρχε, διοίκηση δεν είναι μόνο φωτογραφίες, εξυπηρετήσεις σε ημετέρους, χάιδεμα αυτιών και φωτάκια. Χρειάζεται να στρωθείτε στη δουλειά, να μάθετε το αντικείμενο, να λειτουργείτε ως επισπεύδων. Να επιταχύνετε τις διαδικασίες κι όχι να κωλυσιεργείτε.

Αυτός ο επιδερμικός τρόπος διοίκησης, σας κρατάει στην άγνοια και αφήνει τα πράγματα να κινούνται με τον αυτόματο πιλότο. Σύνηθες αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις. Υπάρχουν όμως και χειρότερα αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση της πλημμύρας, που ήταν η απόλυτη καταστροφή.

*Ο Γιάννης Σβάρνας είναι Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας




Total
0
Shares
Previous Article
Dimarxeio karditsas

Κλειστή λόγω κρουσμάτων κορωνοιού η υπηρεσία πρόνοιας του Δήμου Καρδίτσας

Next Article
Ολοκληρώνεται το έργο βελτίωσης του τμήματος της Ε.Ο. Ι.Μ.Σπηλιάς – Ανατολικής Αργιθέας

Ολοκληρώνεται το έργο βελτίωσης του τμήματος της Ε.Ο. Ι.Μ.Σπηλιάς – Ανατολικής Αργιθέας