Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανατολική Αργιθέα: “Βομβαρδισμένο οδικό δίκτυο- χαώδες… επί 9 μήνες”….

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας*


Ανατολική Αργιθέα: “Βομβαρδισμένο οδικό δίκτυο- χαώδες… επί 9 μήνες”….

Η πιο ορεινή δυσπρόσιτη και Δημογραφικά πληγωμένη περιοχή της Ελλάδας και ίσως ολόκληρης της Ευρωζώνης ,η Ανατολική Αργιθέα με τις οκτώ (8) κοινότητες βρίσκεται σε μόνιμο οδικό αποκλεισμό από την καταστροφική επέλαση του Ιανού (19 Σεπτεμβρίου 2920) , δηλαδή για 9 μήνες …..

Γέφυρες κομμένες ( Βλάσι), πρανή κεντρικού δρόμου από Μουζάκι- Πευκόφυτο- Νότιο Πετρίλο με σοβαρές κατολισθήσεις , στενότητα και επικινδυνότητα για όλους τους διερχόμενους οδηγούς.

Επαγγελματίες ( ξενώνες, ταβέρνες, καφενεία) σε απόγνωση και κτηνοτρόφοι σε απελπιστική θέση…..

Ανάδοχοι εργολάβοι ψάχνουν διέξοδο να ανεβάσουν τα μηχανήματα τους για να ξεκινήσουν εργασίες ( Λίμνη Στεφανιάδας- Αετοχώρι).

Η Ιερά Μονή Σπηλιώτισσας στέκει ακοίμητος φάρος , αλλά με λίαν δύσκολη πρόσβαση…..

Ο Δήμος Αργιθέας ,οι Αιρετοί όλων των παρατάξεων ,σε καθήλωση….. αδρανοποιημένοι , αναμένουν το….”θαύμα” από Κυβέρνηση και Περιφέρεια Θεσσαλίας….

Οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι και κάτοικοι μας τηλεφωνούν και κάνουν εκκλήσεις :” Γράψτε για το κατάντημα….για την καταστροφή μας ….”

Το Υπουργείο Υποδομών έχει αναλάβει την εποπτεία και ιδιοκτησία των αναγκαίων έργων με συνολικό ποσό 143.000.000€ για Καρδίτσα- Μουζάκι και Αργιθέα.

Ανάδοχος η ισχυρή και με άριστο εξοπλισμό Εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

Όμως , πρέπει να ληφθεί τάχιστα απόφαση για κατά προτεραιότητα αποκατάσταση της βατότητας του κεντρικού άξονα Μουζάκι – Πευκόφυτο- Βλάσι και έως Πετρίλο και Ραγάζι / Σπηλιώτισσα / Στεφανιάδα και Δροσάτο – Φουντωτό- Πετροχώρι – Κουμπουριανά – Λεοντίτο.

  • Έπρεπε ήδη να έχει εγκατασταθεί ο Στρατός με Μηχανήματα ,από την πρώτη στιγμή.Χάθηκε πολύτιμος χρόνος!
  • Έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας να συνεδριάζει εκτάκτως, επιτόπια, με μόνο θέμα τον οδικό αποκλεισμό και οικονομική καταστροφή των οκτώ χωριών μας.
  • Οι Αιρετοί των παρατάξεων ώφειλαν και οφείλουν να βρίσκονται επί τόπου , δίπλα στον κόσμο μας και να δημοσιοποιούν τα οξύτατα προβλήματα σε όλα τα κέντρα Αποφάσεων – Κυβέρνηση / Κόμματα/ Περιφερειάρχη/ Τύπο-ΜΜΕ.
  • Η Δημοτική αρχή  να υποδείξει εναλλακτικές διαδρομές ( Αυχένας Τυμπάνου και από Β Μάραθο – Αετοχώρι-Σπηλιά).

* Η εργολαβία Ασφαλτόστρωσης της Επαρχιακής Οδού 9- Εταιρεία ΤΕΚ ΑΕ , πρέπει εξάπαντος να εγκατασταθεί και να αρχίσει εργασίες στο τμήμα Αετοχώρι- Λίμνη Στεφανιάδας. Κινδυνεύουν οι πιστώσεις που εγκρίθηκαν από Υπουργείο Υποδομών και Περιφέρεια Θεσσαλίας ήδη από το 2018… (Πριν 3 έτη).

* Η πρώτη εργολαβία Κατσιάβα έως Λίμνη να ολοκληρώσει και να αποκαταστήσει ζημιές ( καθίζηση εδάφους, πτώση τοιχείων μπετόν – έπρεπε πέτρινη τοιχοποιία τύπου ΟΣΕ λόγω σαθρότητας ).

Προσωπικά , λόγω της πολύχρονης εμπειρίας μου , γνωρίζουμε ότι η εταιρεία Χρ. Κατσιάβα είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική.

Φυσικά , όμως, επιβάλλεται η επίβλεψη και ο έλεγχος όλων ,από Επιβλέπουσα υπηρεσία ,τον τοπικό Δήμο , Αιρετούς και πολιτιστικούς φορείς ( που βρίσκονται άραγε; Φοβούνται τον κόβιντ19 ή …Ετοιμάζουν ….. πανηγυράκια ;)…..

Δικός μας είναι ο δρόμος ,για όλους τους Αργιθεάτες-Θεσσαλούς ,δεν ισχύει :

” Δεν είναι ο Δήμος τυπικά αρμόδιος…..”

– Αν εμείς δεν φωνάξουμε … ουδέν θα γίνει !

* Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό Υποδομών Κώστα Α Καραμανλή,τον Γενικό Γραμματέα Γ. Καραγιάννη για άμεση παρέμβαση !

* Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ,οι Βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας  ας προστρέξουν για βοήθεια……

Όλες οι Περιφερειακές παρατάξεις, επίσης….!

Εννέα (9) μήνες – 250 και πλέον ημέρες , είναι πρωτοφανής η κατάσταση , δραματική η ζωή των ορεινών Αργιθεατών της Ανατολικής …..

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ας επισκεφθεί επιτόπου και να δώσει σήμα  κατεπείγουσας ανάγκης  στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών!

Ελπίζουμε στην ευαισθησία  και πολυετή πείρα του…..


*Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών / 31-5-21.

Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας 1991-2019.




Total
0
Shares
Previous Article
Θετική εμφάνιση για τον αθλητή Ευθυμίο Νικόλαο του Γυμναστικού Συλλόγου Μουζακίου & Περιχώρων "Γ.ΠΑΣΙΑΛΗΣ" στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16

Θετική εμφάνιση για τον αθλητή Ευθυμίου Νικόλαο του Γυμναστικού Συλλόγου Μουζακίου & Περιχώρων "Γ.ΠΑΣΙΑΛΗΣ" στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16

Next Article
Voucher 200 euro

Voucher 200 ευρώ για λάπτοπ και τάμπλετ: Αναβολή στον δεύτερο κύκλο αιτήσεων