Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανασχηματισμός: Προϊόν συμβιβασμού, χωρίς προοπτική!

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Προέδρου του Δ.Σ. Δ. Μουζακίου,
Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Το νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από τον προχθεσινό ανασχηματισμό αποδομεί ό,τι αριστερό είχε απομείνει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην προσπάθειά του ο Πρωθυπουργός να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία έτι περισσότερο, ανακάτεψε την τράπουλα, ανακύκλωσε τα πρόσωπα και με πολιτικάντικες τακτικές, που άλλοτε αφόριζε και αποδοκίμαζε, ζύγισε το πολιτικό κόστος και έγειρε ακόμη δεξιότερα. Μοναδικός στόχος του Πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός σχήματος που θα εγγυάται υπακοή, αυστηρή υποταγή στις εντολές του αρχηγού, αποκήρυξη του αριστερού παρελθόντος.

Ποιος δεν θυμάται παλιότερες δηλώσεις του Τσίπρα, περί μικρών και ευέλικτων κυβερνήσεων. Τώρα ο ίδιος αύξησε τους υπουργικούς θώκους, για να ικανοποιήσει κάποιους κολλητούς.

Ποιος δεν θυμάται τη ρητορική του παλιού ΣΥΡΙΖΑ περί διαχωρισμού κράτους εκκλησίας. Τώρα το αίτημα αυτό πάει οριστικά περίπατο. Η έξοδος του Φίλη από την Κυβέρνηση ήταν ολοφάνερα μια νίκη του Ιερώνυμου και μια ήττα του Πρωθυπουργού έναντι της Εκκλησίας. Το πολιτικό κόστος από μια ενδεχόμενη σύγκρουση με την κραταιά Εκκλησία επικράτησε του ισχυρού στην «αριστερή» πτέρυγα Φίλη, ο οποίος βγήκε ενισχυμένος στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο ανασχηματισμός ήταν μια μεγάλη νίκη του έτερου κυβερνητικού εταίρου, του Πάνου Καμμένου, ο οποίος  αύξησε τα υπουργεία του και αναμφίβολα είναι ο ρυθμιστής της ισορροπίας μέσα στην κυβέρνηση.

Συνεπώς, πρόκειται για ένα σχήμα συμβιβασμών και πολιτικών ισορροπιών και μόνο, που δυστυχώς δεν εγγυώνται την ανακούφιση της κοινωνίας από τα καθημερινά προβλήματα, ούτε προοιωνίζουν την έξοδο της χώρας από την κρίση. Πολύ δε περισσότερο και συνάμα πιο επικίνδυνο, όταν τοποθετείται στη θέση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ο κ. Παπαδημητρίου, ο Βαρουφάκης νούμερο 2, μιας και σε παλιότερες δηλώσεις του είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ ή εναλλακτικά υπέρ της κυκλοφορίας παράλληλου νομίσματος σε Ελλάδα και Κύπρο!




Total
0
Shares
Previous Article

Δημιουργία Σχολής Προπονητών Πετοσφαίρισης στην Καρδίτσα

Next Article

Θετικά βήματα για τον Ε65 και άλλα έργα της Καρδίτσας - Οι προσπάθειες συνεχίζονται