Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανάσα ρευστότητας σε επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑ1

Ανάσα ρευστότητας σε επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα, για τη θετική έκβαση, που είχε η κοινοβουλευτική μου πρωτοβουλία προς στο Υπουργείο Οικονομικών και αφορούσε στη στήριξη των εμπόρων και επαγγελματιών, που επλήγησαν από τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Μετά τη συνεργασία που είχα, με τον πρόεδρο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Ζυγογιάννη και τους συνεργάτες του,  ζητούσα στην αναφορά μου μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, που είχαν υποστεί μεγάλη πτώση του τζίρου, λόγω του κορονοϊου και των επιπτώσεων των μέτρων αποτροπής της διασποράς.

Οι υφυπουργοί Οικονομικών λοιπόν Απ. Βεζυρόπουλος και Θ. Σκυλακάκης, προχώρησαν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, που παρέχει τη δυνατότητα με προϋποθέσεις και κατά περίπτωση, σε χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους,  να ξεκινήσουν τον κύκλο των εργασιών τους, με χρήματα που θα  κατατεθούν στους λογαριασμούς τους.  Το ποσόν θα διαφέρει κατά περίπτωση και σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν, όπως και τον αριθμό εργαζομένων που θα διατηρήσουν

Το συνολικό ποσόν ανέρχεται σε 1 δις ευρώ και η διανομή του θα γίνεται από το Υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει με όλους τους θεμιτούς τρόπους την οικονομία, με μέτρα ενίσχυσης όλης της αλυσίδας και όλων των κλάδων που την απαρτίζουν.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην  ρευστότητα, που χρειάζεται και πρέπει να διοχετευτεί σε όλο το φάσμα του ιδιωτικού τομέα, ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί όσο το δυνατόν καλύτερα και έτσι να θέσουμε τις βάσεις, για μια δυναμική επανεκκίνηση.

Σαφώς και οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά με σύμμαχο την ελληνική κοινωνία, με υπομονή και επιμονή και μένοντας πάντα ασφαλείς,  είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουμε.

Άλλωστε, αν η πατρίδα μας είχε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, στην διαχείριση της πανδημίας, οφείλεται στο ότι κυβέρνηση και πολίτες συνασπίστηκαν δείχνοντας υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΣΚΟΝΔΡΑ2 ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑ1




Total
0
Shares
Previous Article
Ενημέρωση για τη χρήση παρόχθιων από τους αγρότες της Δ.Ε. Κάμπου

Συνεδρίασε το Άτυπο συντονιστικό για την άρδευση στο Νομό Καρδίτσας

Next Article
ΖΑΡΚΟ00

Νέα υπόγεια δίκτυα άρδευσης συνολικού μήκους 45 χλμ κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Φαρκαδόνας

Related Posts