Ανάπτυξη μέσω και των ιαματικών πηγών Ριζώματος, για τον Δήμο Τρικκαίων.

 Την περασμένη Παρασκευή, ο Δήμος είναι συνιδρυτής του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος & Θεσσαλίας. Με τον διακριτικό τίτλο ΔΙΑΜ, το Δίκτυο συνενώνει τις δυνάμεις έξι Δήμων των δύο περιφερειών. Και, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, «αξιοποιείται η γεωγραφική εγγύτητα των ιαματικών πηγών», καθώς ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει και στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Μάλιστα, ο Δήμος έχει ήδη βοηθηθεί σε μεγάλο βαθμό από την υπάρχουσα εμπειρία του Συνδέσμου, επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων.

Με το νέο αυτό Δίκτυο, το ΔΙΑΜ, οι 7 συμμετέχοντες Δήμοι με τις ιαματικές πηγές (όπως Καμμένα Βούρλα, Αιδηψός, Μακρακώμη, Θερμοπύλες, Σοφάδες) συνενώνουν δυνάμεις για να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα δεδομένα.

Ο Δήμος Τρικκαίων, καθώς οι πηγές στο Ρίζωμα μόλις πριν έξι μήνες πιστοποιήθηκαν, αντλεί καλές πρακτικές από τις υπάρχουσες δραστηριότητες και την εμπειρία από τις υφιστάμενες δομές. Εξάλλου, προκειμένου να αναπτυχθεί ο θερμαλιστικός τουρισμός με το εξαίρετης ποιότητας νερό, απαιτείται η συνεργασία και η συνέχιση επιτυχημένων παραδειγμάτων. Όλα αυτά καταδεικνύουν τη σοβαρότητα με την οποία ο Δήμος Τρικκαίων αντιμετωπίζει τις ιαματικές πηγές, τη συνεισφορά στην υγεία των πολιτών και τα νέα δεδομένα ανάπτυξης για την περιοχή.

Στο ΔΙΑΜ συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι  Δελφών, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μακρακώμης, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Σοφάδων και Λαμιέων.

Τη σχετική εκπροσώπηση στο Δίκτυο για τον Δήμο Τρικκαίων υπέγραψε ο ορισθείς αντιδήμαρχος κ. Αχ. Λασπάς, ως εκπρόσωπός του.

iamatika1

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
Total
0
Shares