Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναπροσαρμογή της θέσης και της θεώρησης των πινάκων του Δ. Κατσικογιάννη ανήγγειλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Αναπροσαρμογή της θέσης και της θεώρησης των πινάκων του Δημήτρη Κατσικογιάννη με περισσότερη έμφαση στην ουσία των μηνυμάτων του, ανήγγειλε από τη Λάρισα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Με αφορμή την έκθεση πινάκων του μεγάλου αγωνιστή ζωγράφου στο αρχιτεκτονικό κόσμημα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων προσανατολίζεται σε διαδικασίες βελτίωσης της προβολής των εκατοντάδων έργων που βρίσκονται στην κατοχή του. Το υπάρχον «Μουσείο Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη» παραμένει κλειστό και έχει δραστηριοποιηθεί από την αντιδημαρχία Πολιτισμού για θεματικές εκδηλώσεις – η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη επίσης παρέστη στα εγκαίνια.

Η έκθεση με τίτλο Όταν η Τέχνη γίνεται «Πολιτική», αποτελεί συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με τον Δήμο Λαρισαίων και τη Δημοτική Πινακοθήκη ΛάρισαςΜουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, την ιδιωτική συλλογή Δημητρίου Ζιώγα και τη Συλλογή Κατσίγρα.

Αναπροσαρμογή της θέσης και της θεώρησης των πινάκων του Δ. Κατσικογιάννη ανήγγειλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Η συμμετοχή των Λαρισαίων ήταν σημαντική, καθώς την εγκαινίασε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης. Σε χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ουσία του έργου του Δημήτρη Κατσικογιάννη, ενθυμούμενος την πρώτη μεταχουντική έκθεση στη Λάρισα, όταν αγρότες με λεωφορεία συνέρρεαν για να τη δουν. Και, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου, είναι η πρώτη φορά που συλλογή εκτίθεται εκτός Τρικάλων, μετά τη δωρεά της στον Δήμο.

Η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης κ.  Άννα Ψάρρα-Περίφανου αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του σημαντικού αυτού χώρου τέχνης, με τη μελλοντική συνεργασία της με τους Δήμους Βόλου και Καρδίτσας.

Η δε εξαίρετη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Επιμελήτρια Εκθέσεων κ. Στέλλα Μουζακιώτου, με μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση και πολύ μελετημένη εντρύφηση στο έργο του καλλιτέχνη, έδωσε πνοή και νόημα σε πίνακες, σε έργα, στον τρόπο με τον οποίο ο Κατσικογιάννης εμπνέεται – και εμπνέει. Η παρουσίαση σε λίγες ημέρες θα δημοσιευθεί αυτούσια, στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (trikalacity.gr) κατόπιν ευγενικής παραχώρησης της καθηγήτριας.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης, αλλά και μικρής διάρκειας μουσική παράσταση.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Αναπροσαρμογή της θέσης και της θεώρησης των πινάκων του Δ. Κατσικογιάννη ανήγγειλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

Με απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον Κώστα Βίρβο στα Τρίκαλα

Next Article

Στην έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 στη Μόσχα η Περιφέρεια Θεσσαλίας