Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανάπλαση της δυτικής εισόδου της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Agorastos erga 44

Ανάπλαση της δυτικής εισόδου της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αλλάζει όψη η δυτική είσοδος της Καρδίτσας με έργο 3,8 εκατομμυρίων ευρώ που δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Τρίτσης, μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης στην οποία συμμετέχει ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ανοίγει το δρόμο για την ανάπλαση της επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Μητρόπολης, από το ύψος του κόμβου  «Ταυρωπού» και σε συνδυασμό με τα άλλα  μεγάλα οδικά έργα που εξελίσσονται στην πόλη, καθιστά την Καρδίτσα, μία σύγχρονη, από την άποψη των οδικών υποδομών, ευρωπαϊκή πόλη.

«Αλλάζουμε τις συνθήκες κυκλοφορίας και ασφάλειας στη δυτική είσοδο της Καρδίτσας, αλλάζουμε την εικόνα σε ένα δρόμο με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω της λειτουργίας του Νοσοκομείου και της πρόσβασης στη λίμνη Πλαστήρα, αλλάζουμε την ποιότητα ζωής στην Καρδίτσα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με στρατηγική, σχέδιο και προγραμματισμό, σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, διεκδικούμε, δρομολογούμε και κατασκευάζουμε έργα ουσίας, που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές της ανάπτυξης σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία.

Τα έργα άνω των 80 εκατ. ευρώ που  χρηματοδοτεί και έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Καρδίτσα όπως η  ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου από έξοδο προς Αγιοπηγή έως έξοδο προς Μητρόπολη, η αναβάθμιση της εισόδου της πόλης Καρδίτσα – Δέλτα, ο δρόμος Παλαμάς – Δέλτα, οι βιώσιμες αστικές αναπλάσεις με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, πλατειών, χώρων αναψυχής και πρασίνου, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων και του Δικαστικού Μεγάρου, το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, η επέκταση του  Θεοδωρίδειου, η Παλιά Ηλεκτρική κ.α. δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο που ικανοποιεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ανθρώπων για καλύτερη ποιότητα ζωής. Δημιουργούν μια σύγχρονη πόλη με ασφαλείς δρόμους, υποδομές και κτιριακούς χώρους που δίνουν αξία στον πολίτη και τις δραστηριότητες του. Όλα τα έργα της  Περιφέρειας Θεσσαλίας δίνουν πνοή στην οικονομία, δημιουργούν θέσεις εργασίας, μας πηγαίνουν όλους μαζί, μπροστά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Η ανάπλαση της δυτικής εισόδου της  Καρδίτσας, μήκους 1 περίπου χιλιομέτρου, αφορά στο τμήμα της επαρχιακής οδού 2 προς Νοσοκομείο-Λίμνη Πλαστήρα, από το ύψος των Σιδηροδρομικών Γραμμών μέχρι τον ισόπεδο κόμβο των Εργατικών Κατοικιών. Προβλέπεται γενική βελτίωση των στοιχείων και χαρακτηριστικών της οδού και δημιουργία νέων υποδομών εξυπηρέτησης των πολιτών. Συγκεκριμένα:

-Ανακατασκευή του οδοστρώματος της οδού από τη διασταύρωση με τη Σιδηροδρομική Γραμμή μέχρι τον ισόπεδο κόμβο των Εργατικών Κατοικιών.

-Διαμόρφωση λωρίδων κυκλοφορίας.

-Έργα αποχέτευσης  και  αποστράγγισης της οδού και του χώρου στάθμευσης.

-Έργα ηλεκτροφωτισμού της οδού και του κυκλικού κόμβου.

-Ανακατασκευή των νησίδων στην είσοδο του Νοσοκομείου.

-Διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης αστικού λεωφορείου, θέσεις στάθμευσης ταξί, ποδηλατόδρομος, διαβάσεις πεζών και πεζοδρόμια.

-Κατασκευή κυκλικού κόμβου στο ύψος του  Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ από τον οποίο θα εξυπηρετούνται το νέο Αστυνομικό Μέγαρο και άλλες εγκαταστάσεις της περιοχής (αμαξοστάσιο ΚΤΕΛ , αγροτικές εκμεταλλεύσεις κλπ).

-Νέα είσοδος στη νότια πλευρά του Νοσοκομείο Καρδίτσας

-Κατασκευή χώρου στάθμευσης σε χώρο πίσω από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Νοσοκομείου.

-Παράπλευρη οδός για εξυπηρέτηση των παρόδιων κατοικιών.

Όλες οι μελέτες είναι ολοκληρωμένες και εγκεκριμένες. Αναμένεται η έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου.




Total
0
Shares
Previous Article
Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σε ευρωπαϊκή επιστημονική συνάντηση για το περιβάλλον και τις φυσικές καταστροφές

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σε ευρωπαϊκή επιστημονική συνάντηση για το περιβάλλον και τις φυσικές καταστροφές

Next Article
Βασίλης Τσιάκος

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου σχετικά με την παρουσίαση δράσης κατά της έμφυλης βίας