Ανακύκλωση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο Δήμο Μουζακίου

Ο Δήμος Μουζακίου συμμετέχει για πρώτη φορά στο πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί συλλογή των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων  την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 ως εξής:

  • Κόμπελος (Αη Γιώργης) ώρα 10:00 π.μ.
  • Χάρμα (πλατεία) ώρα 10:15 π.μ
  • Μαυρομμάτι (φανοποιείο Γκινή) ώρα 10:30π.μ.
  • Γελάνθη (χώρος δίπλα στο μηχανουργείο )    ώρα  11:00 π.μ
  • Αγναντερό (γήπεδο) ώρα  11:15 π.μ.
  • Κρανιά (γήπεδο) ώρα 11:30 π.μ.

Καλούνται όσοι έχουν συγκεντρώσει κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων να τις φέρουν στα παραπάνω σημεία.

«Για πρώτη φορά υλοποιούμε στο Δήμο Μουζακίου το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε μετά την ημερίδα για τη συλλογή και αξιοποίηση αυτών των κενών συσκευασιών που πραγματοποίησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Δήμο Κιλελέρ. Έχοντας κατά νου το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην υγεία των αγροτών, αλλά και στο περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη διάθεση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, καλούμε όλους τους αγρότες του Δήμου μας, να έρθουν σε επαφή με το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Αντιδήμαρχο κ. Φασιανού προκειμένου να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.
Total
0
Shares