Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Παγκάκη Ευμορφίας

pagkaki eumorfia

 

Η υγεία, υπέρτατο αγαθό είναι άμεσα εξαρτημένη από το περιβάλλον, τις συνθήκες διαβίωσης και διατροφής του ανθρώπου. Η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού (Δήμοι και Κοινότητες) συνδέεται άρρηκτα με τους παράγοντες υγείας ως βασικός θεσμός που βρίσκεται κοντά στον πολίτη ρυθμίζοντας πολύ σπουδαία ζητήματα της καθημερινότητάς του. Θεωρώντας πως μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους και με τη σκέψη πως μπορώ να βοηθήσω σε αυτόν τον τομέα , διαθέτοντας τις γνώσεις που μου προσέθεσε η μακρόχρονη εμπειρία μου σε μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, θέτω υποψηφιότητα και συντάσσομαι στον συνδυασμό Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Μουζακίου με υποψήφια Δήμαρχο την συμβολαιογράφο Μουζακίου Παρασκευή Ντούρβα.

Ένα ζήτημα που μας έχει ήδη απασχολήσει είναι τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μουζακίου και των Περιφερειακών του ιατρείων.

Η νομοθεσία περιλαμβάνει τις βασικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία των Κέντρων Υγείας της ΠΦΥ. Δυστυχώς στις μέρες μας λόγω της οικονομικής κρίσης η μείωση των προσλήψεων διαφόρων ειδικοτήτων είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση σε επιστημονικό ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό όλων των βαθμίδων υγείας. Παράλληλα είναι σημαντική η εφαρμογή τηλεϊατρικής σε περιφερειακά και απομακρυσμένα ιατρεία και η διασύνδεσή τους με τις δομές της ΠΦΥ αλλά και των νοσοκομείων της ΔΥΠΕ.

Στόχος και όραμά μας είναι η επάνδρωση του Κέντρου Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων έτσι ώστε  να υπάρχει ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, μέριμνα στην πρόληψη και προσφορά σε ευπαθείς, ηλικιωμένους και άπορους πολίτες του Δήμου.

Για την επίτευξη όλων αυτών είναι σημαντική η συνεργασία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα πάντα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Παγκάκη Ευμορφία

Διδάκτωρ Ε.Κ.Π.Α.- Πνευμονολόγος / Φυματιολόγος – Εντατικολόγος,

Επιμελήτρια Α’ στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Τρικάλων

pagkaki eumorfia 1




Total
0
Shares
Previous Article

Η "ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ" έρχεται

Next Article
Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε Ένωση Συντακτών και Ταμείο

Related Posts

Ελ. Τζανακούλη: Να συνταχτούμε με αυτούς που ασπάζονται τις προτάσεις μας - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ – Η νέα παράταξη που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Διαβάστε περισσότερα

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις Παρακολουθώντας σήμερα τον απολογισμό των πεπραγμένων του …