Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Γιώργου Δ. Καραβίδα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Γιώργου Δ. Καραβίδα

 

«…μελέτησε το παρελθόν, αν θέλεις να ορίσεις το μέλλον» 

Δήλωση του Γιώργου Δ. Καραβίδα για την υποψηφιότητά του ως δημοτικού συμβούλου Δήμου Μουζακίου

…πόσο ταιριάζει, αλήθεια, η συγκεκριμένη ρήση με όσα συμβαίνουν στον τόπο που ζούμε!!! Έναν τόπο που, κατά κοινή ομολογία, δεν απολαμβάνει σήμερα τη μοίρα που του αξίζει, αφού η πορεία του ταυτίστηκε με πρωτοβουλίες άστοχες και βλαπτικές, με έργα «βιτρίνας», κ.λ.π., που όχι μόνο δεν κατάφεραν ν’ ανακουφίσουν τον κόσμο (αγρότες, εμπόρους, κτηνοτρόφους) αλλά ανοίγουν διάπλατα και το δρόμο για την παραπέρα ερήμωση της υπαίθρου μας.

Και για να βρει ο τόπος μας την τύχη που του αξίζει, πρέπει να βρεθούν και να προωθηθούν άμεσα λύσεις που εγγυώνται την πραγματική του ανάπτυξη, καθιστώντας τον αυτό που πάντα ήταν, πόλο έλξης, δηλαδή, στην περιοχή. Λύσεις που θα συγκρατήσουν τον εναπομείναντα κόσμο στα χωριά μας ή και θα επαναφέρουν απόδημο πληθυσμό. Λύσεις που δε θα επιβάλλονται και ούτε θα εξαρτώνται από τη βούληση της εκάστοτε «κεντρικής εξουσίας» αλλά θα βασίζονται πρωτίστως στην αξιοποίηση των πραγματικών δυνατοτήτων του τόπου μας, όπως η ενίσχυση και ανάπτυξη του παντελώς εγκαταλειμμένου σήμερα πρωτογενή τομέα, η προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου και κάλους της περιοχής και η ήπια τουριστική του αξιοποίηση, η προώθηση νέων ορεινών – και όχι μόνο – καλλιεργειών, κ.λ.π.. Λύσεις που απαιτούν αφενός μεν όλους τους δημότες ελεύθερους και όχι «κλεισμένους σε καβούκια» αφετέρου δε αλλαγή τακτικής, πρακτικών αλλά και νοοτροπίας, που μόνο η παρουσία νέας, ικανής, με αρχές και πρόγραμμα διοίκησης στο τιμόνι του Δήμου μπορεί να εγγυηθεί.

Έχω τη διάθεση να εργαστώ για να βοηθήσω τον τόπο μου. Γι’ αυτό και συντάχθηκα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό της Παρασκευής Ντούρβα, υποψήφιας δημάρχου Μουζακίου με το συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία», για την οποία και θεωρώ πως από τη θέση της, ως επικεφαλής της σημερινής αντιπολίτευσης, έδωσε με το συνδυασμό της αρκετές μάχες για την  αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου. Μάχες που, άσχετα από τα όποια αποτελέσματά τους, έχουν προσδώσει στην ίδια και στο συνδυασμό της πολύτιμη για τη διοίκηση του Δήμου εμπειρία και γνώση.

Αν λοιπόν κι εσείς, οι δημότες του Δήμου Μουζακίου, θεωρείτε πως θα μπορούσα να συμβάλω στις αναγκαίες και καθοριστικές για την πρόοδο του Δήμου μας αλλαγές, ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, για τις οποίες θεωρώ πως ο Δήμος αλλά και όλοι εμείς πολλά έχουμε να ωφεληθούμε, αν πάψουμε – επιτέλους – ν’ αποφασίζουμε γι’ αυτές επηρεασμένοι αποκλειστικά από κόμματα, «σόγια», «κουμπαριές», «υποχρεώσεις», κ.λ.π., αλλά και μακριά από οποιεσδήποτε άλλες αναχρονιστικές πρακτικές και καιροσκοπικές μεθόδους υφαρπαγής της ψήφου μας. Και σ’ ότι με αφορά, θεωρείστε δεδομένο ότι, με την όποια εμπειρία μου προσέφεραν και οι θέσεις ευθύνης και μη, που υπηρέτησα κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, αλλά και η όποια μέχρι σήμερα ενασχόλησή μου με τα κοινά του τόπου μας, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, υπηρετώντας το Δήμο μας.

Ευελπιστώντας σ’ έναν υγιή και έντιμο προεκλογικό αγώνα, βασισμένο στο ήθος αλλά και σε αρχές και θέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας, εύχομαι καλή επιτυχία σε κάθε συνυποψήφιό μου. 

Σύντομο βιογραφικό 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Οξυά του Δήμου Μουζακίου. Αποφοίτησα  από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ., Θεσ/νίκη) και τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.. Σταδιοδρόμησα στο σημερινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρετώντας στο αντικείμενό μου κάθε βαθμίδα διοίκησής τους μέχρι και το βαθμό του Υποστρατήγου (ε.α.), με τον οποίο και αποστρατεύτηκα το έτος 2016. Είμαι παντρεμένος με την δασολόγο Τερψιθέα Χουρδάκη και έχουμε αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Σήμερα δραστηριοποιούμαι ως εκπαιδευτής ενηλίκων και ως μέλος Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς μου. Ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια ενεργά με τα κοινά ως ιδρυτικό μέλος και ως μέλος της διοίκησης Σωματείων με πλούσια και καθοριστική για τον τόπο μας δραστηριότητα αλλά και ως ενεργό μέλος σε διάφορες Επιτροπές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόεδρος ΔΣ του Λαογρ. Αρχαιολ. και Πολιτιστικού  Συλλόγου Οξυάς, ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Περιβαλλοντικής Κίνησης «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς», ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων, πρώην μέλος ΔΣ διάφορων άλλων φορέων, μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Μουζακίου, μέλος Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας εκπαίδευσης Δήμου Μουζακίου, κ.λ.π.).

Γιώργος Δ. Καραβίδας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μουζακίου με το συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία» της Παρασκευής Ντούρβα

karavidas giorgos ntourva paraskevi

enotiki protovoulia




Total
0
Shares
Previous Article

Καθαρή Δευτέρα στην Δρακότρυπα !

Next Article
Τελευταία Παράκληση στην Παναγία Βασίλισσα

Τελευταία Παράκληση στην Παναγία Βασίλισσα

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…