Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση του Δήμου Μουζακίου για καθαρισμούς οικοπέδων

dimarxeio Mouzakiou new new

Ανακοίνωση του Δήμου Μουζακίου για καθαρισμούς οικοπέδων

Ο Δήμος Μουζακίου, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους δημότες να προβούν το συντομότερο στον καθαρισμό των οικοπέδων ιδιοκτησίας τους, (εφόσον απαιτείται και δεν το έχουν πράξει), σύμφωνα με την αριθμ.18851 οικ.Φ.700.20 –ΦΕΚ 2549/τ.Β΄/19-4-2023 και σύμφωνα με την άριθμ.20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι δημότες του Δήμου Μουζακίου, που είναι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, υποχρεούνται:

Να προβαίνουν σε καθαρισμό των ανωτέρω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως και την 30η Απριλίου έκαστου έτους και  την συντήρηση αυτού καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

  • Την υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της πάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξης της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των παραπάνω υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείριση τους.

Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω, ο Δήμος μας, σύμφωνα με τα αναφερόμενα  της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006,Α’114), τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2021/28-04-2021 και τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 της Πυροσβεστικής Διάταξης 20/2023/19-04-2023 του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Να επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου κάθε ιδιοκτήτη (με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ),
  2. Να βεβαιώσει εις βάρος τους την ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.Total
0
Shares
Previous Article
xeiropedes 1

Συνελήφθησαν 4 άτομα στο Μουζάκι για κατά περίπτωση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή, εξύβριση, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Next Article
IMG 73a7bb2327f3afe0c5509523ec8596b4 V 1

Επίσκεψη στο Κ.ΥΠ.Ε.Α της Αναπτυξιακής Καρδίτσας από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Μουζακίου

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”