Ανακοίνωση της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον έναν χρόνο από τη φονική επέλαση του Ιανού

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον έναν χρόνο από τη φονική επέλαση του Ιανού

«Ο νομός Καρδίτσας δεν πληγώθηκε μόνο μια φορά, πληγώνεται κάθε μέρα»

Η καταστροφική επέλαση του Ιανού από τον νομό Καρδίτσας, έναν χρόνο πριν, βούλιαξε τις ζωές μας στις λάσπες. Σπίτια, επιχειρήσεις, χωράφια και κτηνοτροφικές μονάδες καταστράφηκαν.

Υποδομές και δημόσιες δομές ισοπεδώθηκαν. Ολόκληρα χωριά αποκόπηκαν από την υπόλοιπη περιοχή. Η φονική επέλαση του Ιανού μάς στοίχισε σε ζωές συμπολιτών μας, τις οποίες θρηνούμε ως τη μεγαλύτερη απώλεια. Η τοπική κοινωνία και οικονομία πήγαν πολλά βήματα πίσω.

Οι ευθύνες των αρμοδίων είναι απαράγραπτες. Τόσο για την απουσία προληπτικής θωράκισης του νομού, όσο και για την μηδαμινή προετοιμασία αντιμετώπισης του Ιανού, η έλευση και το μέγεθος του οποίου ήταν γνωστά κάποια εικοσιτετράωρα πριν.

Το σύνολο της Ν.Δ. -από τους εκλεκτούς της στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές του νομού ως τους υπουργούς της κυβέρνησης και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη- έπαιξε πάνω στον πόνο και την καταστροφή για πολιτικούς λόγους.

Έναν χρόνο μετά οι πληγές παραμένουν ανοιχτές. Οι αποζημιώσεις για εκατοντάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Τα έργα αποκατάστασης έφτασαν ως την υπογραφή της (απευθείας) ανάθεσης. Από εκεί και πέρα ούτε χαλίκι.

Ο νομός Καρδίτσας δεν πληγώθηκε μόνο μια φορά, πληγώνεται κάθε μέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στέκεται στο πλευρό των πληγέντων. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, την εκκίνηση της αποκατάστασης των υποδομών και την ολοκλήρωση της απαραίτητης αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού.

ΥΓ: Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Καρδίτσας προγραμματίζει για τις επόμενες ημέρες σειρά εκδηλώσεων για το θέμα.

Για την Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Αποστόλης Μπουγουλιάς, συντονιστήςTotal
1
Shares
Previous Article
evdokia myrto plakia

Νότα Μακρυγιάννη - Πλακιά: Ένα χρόνο ….χωρίς την Ευδοκία - Μυρτώ

Next Article
Καρδίτσα: Συναυλία με ΡΟΚ μουσική στην πλατεία Παυσιλύπου το βράδυ του Σαββάτου

Καρδίτσα: Συναυλία με ΡΟΚ μουσική στην πλατεία Παυσιλύπου το βράδυ του ΣαββάτουTotal
1
Share