Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Λυκείου Καρδίτσας

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας, συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των μαθητών, που γίνεται με αφορμή την ανακοίνωση του νέου συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ. Όχι, οι κινητοποιήσεις αυτές δεν έχουν ούτε επετειακό χαρακτήρα, ούτε γίνονται επειδή υποκινούνται από κάποια κέντρα.

Κανένα σύστημα δεν είναι μόνο καλό ή μόνο κακό. Σε καμία περίπτωση όμως τα συστήματα δεν μπορεί να αλλάζουν σε χρόνο που δημιουργούν αναστάτωση στους μαθητές, που ενώ έχουν ξεκινήσει τον αγώνα της μάθησης με ένα σύστημα, έρχεται ένα νέο να τους ανατρέψει τα πάντα και να τους βάλει πρόσθετα βάρη.

Ειδικά το θέμα της αύξησης της διδακτέας ύλης, είναι κάτι που αλλάζει όλο το πρόγραμμα των μαθητών, ειδικά της Β’ Λυκείου που σε 14 μήνες θα κληθούν να διαγωνιστούν και ήδη έχουν καταρτίσει το πρόγραμμά τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να σκεφτεί ώριμα και να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις στο νέο νόμο, που θα πρέπει να είναι προϊόν διαβούλευσης, όχι μόνο με τους λεγόμενους ειδικούς, αλλά και με τους μαθητές και τους γονείς.

Καλούμε τους μαθητές να εφαρμόζουν πλέον και τους νέους και σύγχρονους τρόπους αγώνα που δεν οδηγεί αποκλειστικά σε κλείσιμο των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε αυτή την προσπάθειά τους εμείς οι γονείς θα είμαστε δίπλα τους.

Επίσης, σε καμία περίπτωση οι αγώνες δεν πρέπει να συνοδεύονται με βανδαλισμούς στα σχολικά κτίρια και χαιρόμαστε που ευτυχώς στην Καρδίτσα οι φθορές είναι ελάχιστες.

Ας μην πάνε να φορτώνουν τα πάντα στους μαθητές και κυρίως ας αφήσουν την αστυνομία έξω από τα σχολεία.

Καλούμε επίσης την αστυνομία να είναι διακριτική με τα παιδιά και τους αστυνομικούς αντί να κάνουν επίδειξη δύναμης στα 17χρονα, να πάνε να πιάσουν κανένα κλέφτη από αυτούς που καθημερινά ρημάζουν τα σπίτια μας.

Μιλάνε όλοι για ζημιές κάποιων Ευρώ στα σχολεία από τα σπασμένα λουκέτα, αλλά δεν μιλάνε και για τις φθορές που γίνονται καθημερινά σε σπίτια και επιχειρήσεις στο νομό μας και όλη τη χώρα, που είναι προϊόν της πολιτικής της κυβέρνησης και της ανυπαρξίας της αστυνομίας.

Ο αγώνας για μια καλύτερη παιδεία πρέπει να είναι καθημερινός μιας και τα παιδιά είναι το μέλλον της χώρας μας και αυτή πρέπει να τα αγκαλιάζει και όχι να τα στέλνει με τις πράξεις των κυβερνώντων, να ζήσουν και να δημιουργήσουν στο εξωτερικό.

Ας σταματήσει επιτέλους η χώρα μας να παράγει μετανάστες, πρώτα φοιτητές και μετά εργαζόμενους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Λυκείου




Total
0
Shares
Previous Article
ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας σχετικά με την παρουσία της αστυνομίας στο 4ο ΓΕΛ

Next Article

«Θωρακίζει» τη Γελάνθη η Περιφέρεια Θεσσαλίας