Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση-περιοδεία της Ο.Μ. Σοφάδων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη

Ανακοίνωση-περιοδεία της Ο.Μ. Σοφάδων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη

Ανακοίνωση-περιοδεία της Ο.Μ. Σοφάδων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κήρυξε πόλεμο σε εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» 

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον συντονιστή της τοπικής Ομάδας Μελών, Παναγιώτη Πουλιάρη και την πρ. βουλευτή Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου, περιόδευσε στους Σοφάδες με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για το αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη.

Συνομίλησαν με εργαζόμενους και πολίτες στο Κέντρο Υγείας, στις Τράπεζες, σε υπηρεσίες αλλά και καταστήματα της πόλης για τις σαρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά.

Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, επισφάλειας και ανεργίας, όπου τα εισοδήματα μειώνονται, η ακρίβεια καλπάζει και ο κόσμος υποφέρει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κήρυξε πόλεμο στους εργαζόμενους.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, σε συνέχεια των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόζει η Ν.Δ. από την επομένη των εκλογών, αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας.

Οι διατάξεις του πλήττουν, κυρίως, νέους εργαζόμενους και γυναίκες, αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στοχεύουν στη φθηνή και ελαστική εργασία, στην κατάργηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στον εκφοβισμό για την αποτροπή συμμετοχής στο δικαίωμα της απεργίας, στην κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών και των συλλογικών συμβάσεων που οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Καταργεί, επίσης, την κυριακάτικη αργία και το οκτάωρο και νομιμοποιεί τη δεκάωρη καθημερινή εργασία στην πλήρη απασχόληση και το σπαστό ωράριο στη μερική. Τις δύο επιπλέον ώρες ο εργαζόμενος θα τις πληρώνεται με ρεπό και όχι με χρήματα.

Με την πολιτική της Ν.Δ. καταργείται το Εργατικό Δίκαιο των τελευταίων 100 ετών και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Πλέον, θα επιτρέπεται η ατομική διαπραγμάτευση του πανίσχυρου χρηματοοικονομικά, νομικά και κοινωνικά εργοδότη με κάθε ανίσχυρο να προασπίσει τα συμφέροντά του εργαζόμενο, χωριστά.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που προστατεύει και εξυπηρετεί, όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά μιας μικρής ελίτ εργοδοτών που δεν επιθυμούν κανόνες και έλεγχο. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που υπαγορεύτηκε από τις ελίτ και τις τράπεζες, στις οποίες η Ν.Δ. χρωστάει 340 εκατ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα.

Με εντολή Μητσοτάκη, η Ελλάδα γίνεται χώρα «δούλων» και «δουλεμπόρων». Από τη μια οι βαθύπλουτοι και από την άλλη οι φτωχοί. Αυτό είναι το πρότυπο της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο θέτει σε αμφισβήτηση όλους τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης και υλοποιεί το καταστροφικό σχέδιο Πισσαρίδη για φθηνή εργασία, μείωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μείωση κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και πολιτών με τον πτωχευτικό νόμο και απώλεια της πρώτης κατοικίας. Επαναλαμβάνει έτσι τα μνημονιακά σχέδια του 2012-2014. Σχέδια που μας έριξαν στα βράχια, εκτινάσσοντας όλους τους δείκτες ανισότητας, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε θεαματικά στην περίοδο 2015-2019.

Ο νέος εργασιακός νόμος θα φέρει ύφεση και όχι ανάπτυξη, μείωση εισοδημάτων και μείωση κατανάλωσης, θάνατο της αγοράς με κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας, με απώλεια 150.000 θέσεων εργασίας, αύξηση της φτώχειας και αύξηση των ανισοτήτων. Επιπλέον καταρρακώνει τις δυνατότητες αφιέρωσης ποιοτικού χρόνου από τους γονείς στα παιδιά τους στη διάρκεια της εβδομάδας και τις Κυριακές.

Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας στην Ελλάδα σήμερα είναι:

-αύξηση στον κατώτατο μισθό και τα εισοδήματά του,

-συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό που θα προστατεύουν τα εργασιακά δικαιώματα κόντρα στην εργοδοτική ανομία και

-αύξηση της παραγωγικότητας που δεν έρχεται μέσα από την κατάργηση του οκταώρου, αλλά από την αύξηση των επενδύσεων.

Κάθε δημοκρατικός και προοδευτικός πολίτης, όλοι εμείς, συστρατευόμαστε για να μην επιστρέψει η χώρα μας σε σκοτεινές εποχές, κατά τις οποίες οι εργαζόμενοι δούλευαν από ήλιο σε ήλιο, χωρίς δικαιώματα και χωρίς να αμείβονται ανάλογα με το μόχθο και τη δουλειά τους.

Για να υπάρξει προοπτική ευημερίας, με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, για το μέλλον του λαού μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να λάβει αποφασιστική και αγωνιστική απάντηση. Όπως ήδη λαμβάνει στα μαζικά απεργιακά και ελπιδοφόρα συλλαλητήρια του τελευταίου μήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει αυτή τη μάχη αταλάντευτα στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου, των εργαζομένων και των νέων, στις κινητοποιήσεις και στην κοινωνία για να αποσυρθεί και να ακυρωθεί αυτό το αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοσχέδιο.

Για την ΟΜ Σοφάδων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου – Παναγιώτης Πουλιάρης




Total
0
Shares
Previous Article
xani hlia taverna800

Παραδοσιακή Tαβέρνα "Tο Xάνι του Ηλία"

Next Article
Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία

Rapid tests: Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Τετάρτη 16/06

Related Posts

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά
Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά ζήτησε με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου