Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση ΟΜ Εκπαιδευτικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Καρδίτσας για τα χαρακτηριζόμενα Πειραματικά Σχολεία «Πρότυπα – Πειραματικά Σχολεία: Εν κρυπτώ άλμα στο κενό»

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Καρδίτσας για τα χαρακτηριζόμενα Πειραματικά Σχολεία «Πρότυπα – Πειραματικά Σχολεία: Εν κρυπτώ άλμα στο κενό» 

Βασική αρχή της Εκπαίδευσης είναι πως η οποιαδήποτε αλλαγή σ’ αυτή πρέπει να διέπεται από επιστημονική τεκμηρίωση, παιδαγωγική χρησιμότητα και, φυσικά, από πνεύμα συναίνεσης. Τα Πειραματικά Σχολεία για να είναι αποτελεσματικότερα στην επίτευξη των στόχων τους, πρέπει να είναι συνδεδεμένα με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ώστε να εξασφαλίζεται η πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συγκεκριμένο επιστημονικό και χρονικό πλαίσιο και σε τυχαίο, αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας σε Πειραματικά Σχολεία, γίνεται με όρους αυθαιρεσίας, αλαζονείας, αιφνιδιασμού, κρυψίνοιας και μυστικοπάθειας.

Με ποια επιστημονικά ή παιδαγωγικά κριτήρια προτάθηκαν με απόλυτη μυστικότητα αυτά τα σχολεία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρά την αρνητική ομόφωνη απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων; Ποιες εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές και διδακτικές καινοτόμες πρακτικές εξυπηρετούν; Τι περισσότερο έχουν να προσφέρουν αυτά τα σχολεία στην τοπική κοινότητα και στους μαθητές που δεν γίνεται ήδη από τους εκπαιδευτικούς;

Οι όποιες προσπάθειες “ενημέρωσης” έχουν στόχο τον εφησυχασμό εκπαιδευτικών και γονέων.

Η προσπάθεια αυτή συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της διαφοροποίησης των σχολείων, την ενεργοποίηση κοινωνικού αυτοματισμού στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων και την πολυκατηγοριοποίηση στην εκπαίδευση. Δεν έχει καμιά σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα από περιοχή, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και σύνθεση μαθητικού πληθυσμού.

Αυτό που δημιουργείται, επιφέρει αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και μαθήτριες, εργασιακή και διοικητική ανασφάλεια στους εκπαιδευτικούς, αντί να φέρει παιδαγωγική αναβάθμιση και πνεύμα αισιοδοξίας.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η με αριθμό 51614/Δ6 Υπουργική Απόφαση, η οποία χαρακτηρίζει τα εν λόγω σχολεία ως Πειραματικά.

Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να δείξει επιτέλους σεβασμό στους εκπαιδευτικούς που τόσα χρόνια, και ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο!

Οργάνωση Μελών Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία

Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού 

Next Article
Ασημίνα Σκόνδρα

Ασ. Σκόνδρα: «Σημείο επανένωσης του όπου γης Ελληνισμού το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους»

Related Posts

Ελ. Τζανακούλη: Να συνταχτούμε με αυτούς που ασπάζονται τις προτάσεις μας - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ – Η νέα παράταξη που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Διαβάστε περισσότερα

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις Παρακολουθώντας σήμερα τον απολογισμό των πεπραγμένων του …