Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Καρδίτσας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη

syriza logo new

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Καρδίτσας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη           

Επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης την Καρδίτσα λίγες μέρες μετά τις καταστροφές του Ιανού τον Σεπτέμβριο του 2020 για να έχει και προσωπική εικόνα της έκτασης των καταστροφών. Τι είδε άραγε; Τι εικόνα αποκόμισε; Σε ποιο ύψος αλήθεια ανήγαγε το είδος, το βάθος και την έκταση των καταστροφών μετά από τις  συσκέψεις στις οποίες συμμετείχε; Αλήθεια σε τι ύψος εκτιμά τις ζημιές η κυβέρνηση; Να μας το πει χωρίς αλχημείες, γιατί στις ζημιές, όπως και στα μαθηματικά, δεν μπορείς να κλέψεις.

Υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα είχαν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες και θα είχαν αποζημιωθεί ΟΛΟΙ, επιχειρήσεις, νοικοκυριά και, κυρίως, αγρότες. Τις υποσχέσεις ακολούθησε χάος, προκαταβολές στους παραγωγούς που έχουν υποστεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ζημιά, αποκλεισμός πολλών, παρά πολλών, που είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, άλλος καταστράφηκε και άλλος αποζημιώθηκε, ενώ τελευταία με τρόπο απαράδεκτο και άδικο κόβεται η προκαταβολή των 100€ κατά 30%!!! Γιατί;

Και ομιλούμε για δημόσιο χρήμα που δεν είναι από τα αμπελοχώραφα κανενός δημόσιου προσώπου και παράγοντα, είναι από τους κόπους και τον ιδρώτα ακριβώς αυτών που καταστράφηκαν, δηλαδή αυτών που σ’ αυτή την έρημη χώρα παράγουν, καταναλώνουν, αγοράζουν και γενικά συναλλάσσονται, δηλαδή αυτών που αποτελούν τον πνεύμονα της οικονομίας, τοπικής και εθνικής. Και εάν πάψει να λειτουργεί αυτός ο πνεύμονας τότε ο τόπος μας μπαίνει σε …διασωλήνωση με δυσοίωνα αποτελέσματα.

Όμως, τελικά, δεν μπόρεσε η κυβέρνησή σας να τηρήσει την υπόσχεση για καταβολή ΟΛΩΝ των αποζημιώσεων μέχρι τέλους 2020, στη συνέχεια υποσχεθήκατε ότι αυτό θα γίνει μέχρι τέλους Ιανουαρίου 2021, και σήμερα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση στην οποία κάποιοι αγρότες να έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ με βάση την εκτίμηση της ζημίας τους, άλλοι να αναμένουν τη δεύτερη δόση των ζημιών τους, και πολλοί άλλοι να μην έχουν λάβει ούτε ευρώ παρά το γεγονός ότι έχουν πληγεί από τον Ιανό και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς!!!

Αλήθεια ο κ.Μητσοτάκης γνωρίζει ότι πολλοί, πάρα πολλοί αγρότες δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη φετινή περίοδο; Τι σκέφτεται να κάνει με αυτούς; Ασφαλώς θα γνωρίζει ή θα τον πληροφόρησαν οι αρμόδιοι ότι, οι επιχειρήσεις που λειτουργού(σα)ν στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας έχουν υποστεί ανείπωτες καταστροφές, ύψους 50, 100 ή και 150 χιλιάδων ευρώ (υπάρχουν αρκετές με ζημία και πάνω από 250.000 €). Αλήθεια αυτές πως και πότε θα αποζημιωθούν;

Η πόλη και ο νομός της Καρδίτσας υφίσταται τα τελευταία δέκα χρόνια τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, τώρα υφίσταται τις πρωτοφανείς καταστροφές του Ιανού, που μαζί με την πανδημία του κορονοϊού τις αφανίζουν κυριολεκτικά. Εδώ δεν σηκώνει ψέμα και ανέξοδες υποσχέσεις, απαιτείται γενναίο πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης και του νομού με πρόβλεψη αποζημιώσεων που θα καλύπτουν το 100% των ζημιών και για τους επιχειρηματίες και για τους αγρότες, πολιτικές για το νερό και αγροτικές υποδομές, διαφορετικά στην Καρδίτσα, πόλη και νομό αιώνων, η καρδιά του κάμπου, θα κυριαρχεί αποκλειστικά η οργή, η αγανάκτηση, ο θυμός, η απελπισία και η δυσπιστία προς το κράτος και τους θεσμούς του. Δηλαδή, το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί σε μία περίοδο που χρειάζεται κοινωνική συνοχή, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Τελικά, αλήθεια, που πήγαν οι βαρύγδουπες υποσχέσεις κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων για Ειδικά και Αναπτυξιακά προγράμματα αλλά και Πανεπιστημιακές σχολές και διδακτορικά στο Νομό Καρδίτσας;

Και η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη πρέπει να είναι μία ευκαιρία να αποκτήσει και ο ίδιος εικόνα για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας, όπου οι δομές της είναι λίγο πριν την κατάρρευση, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. Η Παθολογική Κλινική και το Παθολογικό ΤΕΠ λειτουργεί με τους μισούς γιατρούς της, το Κ.Υ. και η δεύτερη ΤΟΜΥ Καρδίτσας …άστα να πάνε!! Τα ίδια με τα άλλα Κ.Υ. των οποίων οι γιατροί έχουν επιστρατευτεί λόγω της πανδημίας στο Νοσοκομείο (που και εδώ κινδυνεύει να γίνει, εάν δεν έχει γίνει, δομή μίας νόσου, της Covid-19).

Και μία σύγχρονη (!!) δημοκρατική πολιτεία δεν χρειάζεται γιατρούς και νοσηλευτές «ήρωες», αλλά δημόσιους λειτουργούς που μέσα στα ανθρώπινα όρια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνθήκες και δομές που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ η Πολιτεία να δημιουργεί, κάνοντας τις αναγκαίες προσλήψεις (αντί για χιλιάδες ειδικούς φρουρούς που έχει προσλάβει η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσλάβει και γιατρούς και νοσηλευτές και καθηγητές και δασκάλους, όμως άλλες οι βουλές του κυρίου!!).

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του σε όλα τα πεδία, δυστυχώς, τα έχει «κάνει ρόϊδο», και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και στην οικονομία και στην κοινωνική ασφάλιση (δεν ξεχνάμε την υπόσχεσή του στη Βουλή ότι, μέσα σε λίγους μήνες δεν θα υπήρχαν εκκρεμείς συντάξεις και σήμερα έχουν διπλασιαστεί, ενώ οι Επικουρικές πάνε σε ιδιώτες), όμως ειδικά για την Καρδίτσα αξιώνουν οι πολίτες (επιχειρηματίες, αγρότες και νοικοκυριά) δίκαιη αντιμετώπιση και μεταχείριση, και δίκαιη σημαίνει πρωτίστως, όση ζημιά τόση αποζημίωση.

Κάθε άλλη επιλογή θα σημαίνει κοροϊδία. Και κοροϊδία για τους Καρδιτσιώτες, που βίωσαν την «Κόλαση του Δάντη και εικόνες Αποκάλυψης», θα είναι ασυγχώρητη και πρόκληση. Και κάθε πρόκληση πληρώνεται στο Ταμείο. Όταν θα έρθει η ώρα. Και την ώρα αυτή η κυβέρνηση και ο κ.Μητσοτάκης τη θέλουν να έρχεται σύντομα. Οπότε…καλή αντάμωση.




Total
0
Shares
Previous Article
vrantza panagiota syriza

Το αίτημά σας ετακτοποιήθει!

Next Article
praktoreio opap

Ανοίγουν από Δευτέρα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ