Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για τις Περιφερειακές Εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

 

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας συντάχθηκε ομόφωνα το καλοκαίρι του 2018 με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία πλατιών προοδευτικών αυτοδιοικητικών σχημάτων σε προγραμματική βάση με επικεφαλής αξιόπιστα και φερέγγυα πρόσωπα. Στη βάση αυτής της λογικής χαιρετήσαμε την προσπάθεια δημιουργίας νικηφόρου ενωτικού ψηφοδελτίου με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον γιατρό Νίκο Τσιλιμίγκα, επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Σε συνεννόηση με την Πρωτοβουλία Πολιτών της ΠΕ Καρδίτσας αποφασίσαμε να συμβάλλουμε στο ενωτικό ψηφοδέλτιο του κ. Τσιλιμίγκα με έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη μας. Με ευθύνη του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Τσιλιμίγκα, η κατάθεση στο Πρωτοδικείο του Ενωτικού Προοδευτικού Συνδυασμού δεν περιελάμβανε το σύνολο των ονομάτων τα οποία είχαν συμφωνηθεί. Αν και μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι ιθύνοντες μας διαβεβαίωναν για την πλήρη συμμετοχή των υποψηφίων μας, με έκπληξη τα ξημερώματα διαπιστώσαμε τον απόλυτο πολιτικό εμπαιγμό.

Η απόρριψη υποψηφιότητας ενός προταθέντος στελέχους μας ήταν αποτέλεσμα μεθοδεύσεων στελεχών του ΚΙΝΑΛ που προτιμούν τη σύμπλευση με τη ΝΔ από τη συγκρότηση προοδευτικών σχημάτων αν και γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί έμμεση στήριξη στη Δεξιά και στην περιφερειακή της παράταξη. Κυριάρχησε η πολιτική μικροψυχία και ο άκρατος τυχοδιωκτισμός μερίδας στελεχών του ΚΙΝΑΛ μπροστά στην αναγκαιότητα και την κοινωνική επιταγή για δημιουργία ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών ως ανάχωμα μπροστά στον νεοφιλελευθερισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές συμμαχίες δεν μπορούν να οικοδομούνται με όρους πολιτικών τακτικισμών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων τις οποίες και απορρίπτουμε απερίφραστα.

Δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας σέβεται και στηρίζει την απόφαση των αυτοδιοικητικών στελεχών μας να συνεχίσουν να είναι υποψήφιοι στο Ενωτικό Προοδευτικό Αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο στο ν. Καρδίτσας και καλούμε τον προοδευτικό κόσμο του νομού να στηρίξει τους Καλαμπαλίκη Θωμά, Καντερέ Κώστα και Σπανού Παναγιώτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας θα συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών υπηρετώντας τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ν.Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Στους «16» του Madrid Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στους «16» του Madrid Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Next Article
Γλέντι με παραδοσιακές μουσικές από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων

Γλέντι με παραδοσιακές μουσικές από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων