Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση – Καταγγελία του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ», κ. Αθανάσιου Καρύδα

karydas athanasios 860

 Εχθές το απόγευμα, διαπίστωσα μετά λύπης μου ότι υπάρχει ανάρτηση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με τίτλο “κοινή ανακοίνωση των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μουζακίου”.

 Καταγγέλλω δημόσια την ή τους επικεφαλής των παρατάξεων που ανέγραψαν το συγκεκριμένο άρθρο και ζήτησαν να αναρτηθεί, καθώς επίσης και τα μέσα ηλεκτρονικά και έντυπα που δημοσίευσαν την εν λόγω ανάρτηση χωρίς τη συγκατάθεσή μου διότι χρησιμοποίησαν σκοπίμως και για ιδιοτελείς σκοπούς τους, το όνομά μου. Ουδέποτε συναποφασίσαμε και συνυπογράψαμε το εν λόγω άρθρο. Τους προκαλώ άμεσα προς αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιεύσουν το κείμενο που φέρει την υπογραφή μου και επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μου.

 Στην πραγματικότητα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης μας κ. Παναγόπουλο Γεώργιο συναποφασίσαμε ότι θα απέχουμε από την ψηφοφορία για ένα και μόνο λόγο “εκτιμώντας την σπουδαιότητα της κατάστασης λόγω πανδημίας και για να ληφθούν τα καλύτερα δυνατά μέτρα προστασίας-ανακούφισης των δημοτών και των εμπορικών επιχειρήσεων του Δήμου κρίναμε σκόπιμο να απέχουμε από την ψηφοφορία που είχε οριστεί για την 31-3-2020, αναβάλλοντας τη διεξαγωγή της για λίγες ημέρες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επικοινωνία και ανάπτυξη των θεμάτων από τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ή εκπροσώπων τους σε περίπτωση κωλύματος  χρησιμοποιώντας τα ηλεκτρονικά μέσα.

 Σε αυτό το σημείο αναγνωρίζω ότι είναι και ευθύνη των δημοτικών συμβούλων να ενημερώνουν άμεσα το προεδρείο του Δ Σ για όποιο θέμα τους απασχολεί ή για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει προς αποφυγή καθυστερήσεων, ειδικά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Μας δόθηκε άλλωστε η δυνατότητα πριν από το συμβούλιο να προτείνουμε ή να διατυπώσουμε οποιαδήποτε άποψη.

 Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τις επικεφαλής των παρατάξεων κ. Ντούρβα και κ. Διαμαντοπούλου μου εξέφρασαν αμφότερες τη δυσαρέσκεια τους ότι δηλαδή θα έπρεπε να ερωτηθούμε πρωτίστως οι επικεφαλής για την ειδική και κατ΄εξαίρεση διαδικασία δια περιφοράς συνεδρίασης με ηλεκτρονικά μέσα και να αναπτύξουμε αποκλειστικά θέματα φλέγοντα που αφορούν το Δήμο Μουζακίου αλλά και όλη την Επικράτεια.

 Επίσης συζητήσαμε και κρίναμε σκόπιμο ότι κατά τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν θέματα δευτερεύουσας σημασίας που δεν έχουν σχέση με τα μέτρα προστασίας – ανακούφισης για τον κορονοϊό.

 Σε καμία όμως περίπτωση ούτε συνέταξα, ούτε υπέγραψα, ούτε ρωτήθηκα και φυσικά ουδέποτε έδωσα τη συγκατάθεσή μου να δημοσιευθεί το εν λόγω άρθρο το οποίο δεν εκφράζει προσωπικές μου απόψεις.

 Κατηγορείται αδίκως την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραμπέκου Μαρία, ότι εφάρμοσε τακτικές «υφαρπαγής» των ψήφων των Δημοτικών Συμβούλων ή άλλα αθέμιτα μέσα, τη στιγμή που εσείς το πράξατε δημοσιεύοντας άρθρο που φέρει δήθεν την υπογραφή μου. Σας διαψεύδω κατηγορηματικά αφού σε τηλεφωνική μου επικοινωνία μαζί της την ίδια μέρα της συνεδριάσεως  μου ανέφερε απλά ότι αφού δεν είχα την πρόθεση να συμμετέχω στη δια περιφοράς συνεδρίαση όφειλα να την ενημερώσω αφού μου κοινοποιήθηκε η πρόσκληση την Παρασκευή 27-03-2020 και ότι εφόσον το επιθυμούσα έπρεπε να αιτηθώ ο ίδιος την προ του συμβουλίου διαβούλευση των επικεφαλής με ηλεκτρονικά μέσα.

 Στο άρθρο σας στοχοποιείτε επίσης το Δήμαρχο, κ. Θεοφάνη Στάθη αναφέροντας ότι «έσπευσε να εξαργυρώσει τις ελαφρύνσεις ως δήθεν δική του πρόταση-εισήγηση κοντόφθαλμα και ατομικά και να κερδίσει τις εντυπώσεις». Διαβάζοντας όμως το από 30-03-2020 δημοσίευμα του Δημάρχου που αναρτήθηκε στο mouzakinews διαπίστωσα ότι ο Δήμαρχος δηλώνει ρητά ότι ήταν μια πρόταση των Δημάρχων της χώρας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Επομένως δηλώνει ρητά ότι δεν ήταν αποκλειστικά δική του πρόταση και προκύπτει ότι παραπληροφορείτε στο άρθρο σας τον κόσμο πιθανόν   για να πετύχετε αυτό για το οποίο τον κατηγορείτε.

 Συγχαίρω και επαινώ το Δήμαρχο για την κίνησή του να εξαγγείλει άμεσα και να θέσει προς ψήφιση μέτρα προστασίας-ανακούφισης ακόμη και στην περίπτωση που κάποιοι όπως αναφέρουν το κάνει για να κλέψει τις εντυπώσεις. Τους Δημότες τους ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητα των μέτρων και όχι το κυνήγι των εντυπώσεων. Τέτοιες κινήσεις για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων εγώ, ως επικεφαλής, τις επικροτώ.

 Προτρέπω το Δήμαρχο να συγκαλέσει σε τηλεδιάσκεψη τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων για να ενισχυθούν τα ορθά μέτρα που πρότεινε και πιθανόν να προστεθούν  και περισσότερα για την ανακούφιση των Δημοτών.

 Σε όσα μέχρι στιγμής συμβούλια συμμετείχα εγώ και ο κ. Παναγόπουλος πάντα με γνώμονα το δίκαιο και το καλό των Δημοτών, στηρίζαμε τις αποφάσεις ή καταψηφίζαμε τις προτάσεις ανεξάρτητα από ποια Δημοτική Παράταξη εισηγούνταν το θέμα.

 Τέλος προτρέπω όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, αυτές τις δύσκολες  ώρες, για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο Μουζακίου, να συμπράξουμε αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, πάντα με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την αλήθεια και έχοντας ως απαραίτητα εφόδια  τη συναίνεση και τη συνεννόηση.

Μετά τιμής

Ο Επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»

και Δημοτικός Σύμβουλος 

Αθανάσιος Καρύδας




Total
0
Shares
Previous Article
Kotsos Georgios vouleftis slide

Γ. Κωτσός: Ένταξη όλων των αγροτικών φωτοβολταϊκών στην ομάδα Β για σύνδεση από ΔΕΔΔΗΕ

Next Article
Δωρεά του Κυνηγετικού Συλλόγου Μουζακίου στο Κέντρο υγείας Μουζακίου

Δωρεά του Κυνηγετικού Συλλόγου Μουζακίου στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Related Posts