Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση Δήμου Μουζακίου για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου

Ειδικότερα

Ανακοίνωση Δήμου Μουζακίου για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου

Σε εφαρμογή των διατάξεων  του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020 (ΦΕΚ 101Α/24-5-2020)  «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)», με ισχύ έως 30-11-2020,  ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, ότι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  στο Δήμο Μουζακίου.

Ειδικότερα

Για όσους έχει ήδη χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2020 και επιθυμούν την παραχώρηση επιπλέον χώρου θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Αίτηση παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου (Διατίθενται έντυπες αιτήσεις στο θυρωρείο του Δήμου καθώς και ηλεκτρονικές με αποστολή email)

Σχεδιάγραμμα στο οποίο θα αποτυπώνεται ο επιπλέον χώρος που δύναται να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις.

(Σχετικές πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα του τμήματος Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας 2445350113 – 117 στην κ. Αλεξάνδρα Βήττα και κ.  Ιωάννα Μπαλατσούκα)

Για όσους δεν έχει χορηγηθεί  άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2020, αφού ληφθεί υπόψη η 163/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ για τον επιπλέον χώρο ισχύουν τα  αναγραφόμενα στην περίπτωση (Α)
Όσοι κάνουν χρήση εσωτερικού ή αύλειου χώρου ή προκηπίου και επιθυμούν κοινόχρηστο χώρο βάσει του Ν.4688/20 άρθρο 65, ισχύουν τα αναγραφόμενα στην (Α) περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω:

  • Η εξασφάλιση  ακώλυτης διέλευσης πεζών και οχημάτων.
  • Η προστασία των διαβάσεων των ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων (ΑμεΑ).
  • Η εξασφάλιση και κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων της λωρίδας ελεύθερης όδευσης πεζών τουλάχιστον ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50 μ.).
  • Η εξασφάλιση ανεμπόδιστης χρήσης κατασκευασμένου οδηγό όδευσης τυφλών.
  • Μέριμνα για την απρόσκοπτη πρόσβαση και λειτουργία εγκαταστάσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.
  • Η απρόσκοπτη πρόσβαση σε εισόδους/εξόδους των παρόδιων κτιρίων, των χώρων στάθμευσης των παρακείμενων χρήσεων και η ανεμπόδιστη απορροή των ομβρίων.
  • Εξασφάλιση λωρίδας διέλευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης, πλάτους 3,50μ, σε πεζόδρομους και οδούς ήπιας κυκλοφορίας
  • Επιπροσθέτως τονίζουμε ότι δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη μόνιμων ή προσωρινών σταθερών κατασκευών, καθώς και η εγκατάσταση ηχείων, στον χώρο που παραχωρείται.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020,  στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου χώρου, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής επέρχεται μείωση των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων σε ποσοστό έως  πενήντα τοις εκατό (50%).




Total
0
Shares
Previous Article
episkopi1

Οι αρχαίοι Γόμφοι  μία από τις  σημαντικότερες πόλεις της περιοχής μας κατά την αρχαιότητα.

Next Article
Kostos Pata Kentro Koinonikis Pronoias

Γ. Κωτσός: Το παράρτημα Καρδίτσας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας  χρειάζεται τη στήριξη όλων μας!!!