Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ ν. Καρδίτσας για την απόφαση αναστολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΕΕΠ ΝΔ Καρδίτσας: Ορίστηκαν οι υπεύθυνοι και οι αναπληρωτές υπεύθυνοι των θεματικών τομέων δράσης

Ανακοίνωση Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ ν. Καρδίτσας για την απόφαση αναστολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δυσάρεστη αίσθηση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί στην τοπική κοινωνία, η σκοπιμότητα της απόφασης της ΕΠΣ Καρδίτσας να ψηφίσει υπέρ της αναστολής των πρωταθλημάτων στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, κινούμενη εναντίον του νόμου Αυγενάκη.

Ενάντια στη νομιμότητα, που προβλέπει την εγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο Μητρώο, ως προϋπόθεση για τη χρήση των δημοσίων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και αδειοδότησης από τις Περιφέρειες για τη διεξαγωγή αγώνων.

Ως Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Ν. Καρδίτσας χαιρετίζουμε την μεταρρύθμιση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την υλοποίηση της θέσπισης Ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, η οποία για πρώτη φορά φέρνει συνθήκες διαφάνειας στο αθλητικό τοπίο, βάζει τάξη στο άναρχο αθλητικό οικοδόμημα και επιτέλους ξεχωρίζει τα νομίμως λειτουργούντα σωματεία από εκείνα που δραστηριοποιούνταν χωρίς κανόνες, εις βάρος γονέων, αθλητών, προπονητών, των τοπικών κοινωνιών και φυσικά της ανάπτυξης του αθλητισμού.

Την άποψή μας αυτή συμμερίζεται και η απόλυτη πλειοψηφία των ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου του νομού Καρδίτσας, αφού και τα 64 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο.

Το σύνολο των ποδοσφαιρικών σωματείων του Νομού μας, δηλαδή, επέλεξε την οδό της νομιμότητας και της διαφάνειας και συμπορεύεται με την προσπάθεια του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την εφαρμογή της τάξης.

Κι όμως, η διοίκηση της ΕΠΣ Καρδίτσας έπραξε ακατανόητα ενάντια στη βούληση του 100% των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων της. Με τη θετική της ψήφο στην πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ για αναστολή των πρωταθλημάτων, η ΕΠΣ Καρδίτσας όχι μόνο εναντιώθηκε στον αθλητικό νόμο και στο σύνολο των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων της, που συντάχθηκαν μαζί του, αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, καθώς χιλιάδες οικογένειες της περιοχής θα στερηθούν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, με πλείστες συνέπειες: από την αποθάρρυνση, ιδιαίτερα της νέας γενιάς για ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό, έως τις σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Καλούμε την ΕΠΣ Καρδίτσας να αιτιολογήσει δημόσια για ποιον λόγο αποφάσισε να υπερψηφίσει την αναστολή των πρωταθλημάτων της, τη στιγμή που το σύνολο των ίδιων της των σωματείων στηρίζουν τον αθλητικό νόμο και την εγγραφή τους στο Μητρώο και θέλουν να αγωνίζονται υπό συνθήκες νομιμότητας.
Να εξηγήσει γιατί δεν ψήφισε κατά της αναστολής, όπως άλλωστε έπραξαν άλλες Ενώσεις της χώρας και να αναθεωρήσει άμεσα την καταστρεπτική πρακτική της, εκκινώντας τα πρωταθλήματα στον τόπο μας.

ΥΓ.: Καλούμε επίσης την ΕΠΣ Καρδίτσας να μας εξηγήσει πότε το Μητρώο του Υφυπουργείου Αθλητισμού είναι «καλό» και πότε «κακό».
Διότι ήταν προφανώς «καλό» όταν τα σωματεία τα Χριστούγεννα του 2020, μετά από πολλά χρόνια, ελάμβαναν απευθείας από την Πολιτεία το ποσό των 2.500 ευρώ έκαστο για την αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας.

Και προφανώς ήταν «καλό» και τα Χριστούγεννα του 2021, όταν για πρώτη φορά από την φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος, το κάθε σωματείο έλαβε τουλάχιστον το ποσό των 1.600 ευρώ…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Τσιούκης Λάμπρος

Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ. Ν. Καρδίτσας.
Total
0
Shares