Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων

paidikoi stathmoi Larisa

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων

  • Υποβλήθηκαν 1.772 αιτήσεις και θα ικανοποιηθούν όλες

Από την  Αντιδημαρχία Παιδείας, Διοίκησης και Δια Βίου Μάθησης, και τη Διεύθυνση Παιδείας ανακοινώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, για την περίοδο 2023-2024.

Υποβλήθηκαν 1.772 αιτήσεις νηπίων & βρεφών και ικανοποιούνται στην παρούσα φάση 1.715 εκ των οποίων 1627 παιδιά (95%) τοποθετηθήκαν στην 1η επιλογή τους και 88 παιδιά (5%) στην 2η επιλογή τους. Στην επόμενη φάση υποβολής και επιλογής αιτήσεων (Σεπτέμβριο) υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί το σύνολο των εναπομεινάντων παιδιών (57).

Οι γονείς που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση, και ενδιαφέρονται για φιλοξενία των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και είναι κάτοχοι voucher, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε υπάρχουσες κενές θέσεις.

Η επιλογή των παιδιών έγινε σύμφωνα με το αδιάβλητο, αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης και ανάλογα με  τη δυναμικότητα του κάθε παιδικού σταθμού. Τα ονόματα των παιδιών θα είναι αναρτημένα σε εσωτερικό χώρο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου (Δεν θα δημοσιοποιηθούν λόγω του νόμου περί προσωπικών δεδομένων) από την Τετάρτη 12/07/2023 και θα υπάρξει και τηλεφωνική ενημέρωση από τους Παιδικούς Σταθμούς προς τους γονείς.

Οι παιδικοί σταθμοί θα ξεκινήσουν,  για τη νέα περίοδο,  την Δευτέρα 5  Σεπτεμβρίου 2023 και θα ανακοινωθεί παράλληλα το πρόγραμμα του Αγιασμού  του κάθε παιδικού σταθμού. Τα αποτελέσματα της απογευματινής ζώνης θα ανακοινωθούν τέλος Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι, η περίοδος για ενστάσεις και για κατάθεση νέων αιτήσεων θα είναι δυνατή από 1/9/2023 έως 10/9/2023 στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος) ενώ για την ικανοποίηση των αιτημάτων, θα καταβληθεί  προσπάθεια να ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι, στον Δήμο Λαρισαίων λειτουργούν 27 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εκ των οποίων  2 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ολοκληρωμένης φροντίδας με τμήματα ειδικής αγωγής (1ος Παιδικός Σταθμός & 27ος Παιδικός Σταθμός).

Ενημερώνουμε επίσης ότι και φέτος οι 27 Παιδικοί Σταθμοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2023-2024» (Πρώην Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής) και οι ενδιαφερόμενες μητέρες αφού υποβάλουν την αίτηση τους (Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ που δημοσιεύθηκε στις 19/06/2023 με υποβολή αιτήσεων από 20/6/2023 έως 11/7/2023) και εφόσον θα είναι δικαιούχοι voucher, θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα διαθέσιμα σημεία, γραφεία Δ/νσης και Παιδικοί Σταθμοί που θα ανακοινωθούν προσεχώς, για την υπογραφή της Σύμβασης ώστε μέσω του προγράμματος να φιλοξενηθούν δωρεάν.

Για πληροφορίες στο τηλ: 2410680223 & 2410680215 και σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς

Total
0
Shares