Ανακοινώνεται η μείωση της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και το μέλλον των SMS

apagorefsi kikloforias

Ανακοινώνεται η μείωση της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και το μέλλον των SMS 

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε πως την Τετάρτη θα γνωστοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τα SMS.

Μετράμε αντίστροφα πλέον για την μείωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τον περιορισμό της χρήσης των SMS για τις μετακινήσεις. Οι δύο αυτές αλλαγές θα ξεκινήσουν από το Σάββατο όμως το ερώτημα ήταν πότε θα επισημοποιηθούν. Το πρώτο σενάριο ήθελε αυτό να γίνεται στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, μετά την σύσκεψη των ειδικών, όμως η Αριστοτελία Πελώνη γνωστοποίησε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη.

Τι περιμένουμε να ακούσουμε εκεί; Οτι η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει είτε τα μεσάνυχτα, είτε στη 1:00, ενώ για τα μηνύματα μάλλον πάμε σε σοβαρό περιορισμό της χρήσης τους.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας

Αναφορικά με την επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε αναλυτικά πως «η χώρα μας συνεχίζει -κατόπιν θετικών εισηγήσεων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας- την πορεία επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

– Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου λειτουργούν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς και τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Επαναρχίζουν, επίσης, οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω, σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις σχολές, σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου.

– Από σήμερα, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

– Ξεκινούν επίσης οι προπονήσεις για αθλήματα που έχουν διοργανώσεις έως και τον Σεπτέμβριο, καθώς και η χρήση κολυμβητηρίων από αθλούμενους και θα ακολουθήσει σταδιακά η επανεκκίνηση πρόσθετων αθλητικών δραστηριοτήτων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους σε ό,τι αφορά τον ιό.

– Στις 14 Μαΐου γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα -τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία – με το άνοιγμα του Τουρισμού και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων. Την ίδια μέρα γίνεται το πρώτο βήμα στο χώρο του Πολιτισμού με το άνοιγμα των μουσείων.

– Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές, και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.

– Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

– Μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%».

Total
0
Shares