Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναγκαία η πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου Καρδίτσας με γυναικολόγους

 

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

Η μάχη με τον καρκίνο είναι σκληρή, επίπονη και δαπανηρή όταν αυτός εκδηλωθεί.

Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας γίνεται με ένταση και στο κομμάτι που αφορά την πρόληψη.

Οι γυναικολογικοί καρκίνοι απειλούν το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας που αφορά τις γυναίκες και έχει αποδειχθεί ότι τα ποσοστά επιβίωσης είναι πολύ ενθαρρυντικά όταν αυτοί διαγνωσθούν έγκαιρα.

Άρα ο προληπτικός έλεγχος είναι σημαντικός και απαραίτητος.

Στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που ζούμε, με μεγάλο ποσοστό γυναικών, κύρια αγρότισσες και αυτοαπασχολούμενες, με ληγμένα βιβλιάρια υγείας, η γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου είναι μονόδρομος για τις προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις. Αυτές είναι απαραίτητες όπως: Τεστ Παπανικολάου, υπέρηχος, ψηλαφίσεις, μαστογραφίες κτλ. Τώρα πλέον ο ιδιωτικός τομέας αλλά και η μετακίνηση σε άλλες μονάδες εκτός Νομού συνεπάγονται έξοδα που οι οικογένειες δυσκολεύονται να καλύψουν.

Η γυναικολόγος του Νοσοκομείου μας, κ. Αγγελοπούλου Αφροδίτη, είναι εκτός από εξαιρετική γυναικολόγος και ένας χαρισματικός άνθρωπος στην επικοινωνία με τις γυναίκες για κάθε μορφής γυναικολογικά προβλήματα. Έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό ρεύμα γυναικών της περιοχής μας που την εμπιστεύονται και τις παρακολουθεί. Όμως έμεινε χωρίς βοήθεια και χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, τη στιγμή μάλιστα που όγκος των γυναικών αυξάνεται. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η γυναικολογική κλινική διαθέτει και ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό και κτηριακή υποδομή για να αντιμετωπίσει συνήθεις χειρουργικές γυναικολογικές παθήσεις, παρακολούθηση κυήσεων και τοκετούς (φυσιολογικούς και καισαρικές τομές).

Επομένως, για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, είναι απαραίτητη η πλήρης στελέχωση και με άλλους γυναικολόγους. Γυναίκες όλων των ηλικιακών ομάδων πρέπει να απευθύνονται σε μια ολοκληρωμένη δομή στον τόπο τους, που θα αναλαμβάνει τον ετήσιο προληπτικό τους έλεγχο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να συνδράμει στη γενικότερη υγεία τους, να τις συμβουλεύει και να φροντίζει για την έγκαιρη και σωστή λύση του όποιου γυναικολογικού θέματος.

Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες αναβάθμισης της γυναικολογικής περίθαλψης στο Νομό μας τόσο σε επίπεδο κέντρων Υγείας όσο και σε επίπεδο Νοσοκομειακής Περίθαλψης

Ο αγώνας για καλύτερη υγεία αλλά και για την πρόληψη των γυναικολογικών καρκίνων πρέπει και οφείλει να είναι συνεχής γιατί οι γυναίκες αξίζουν μια καλύτερη τύχη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Δύο συλλήψεις στα Τρίκαλα για παροχή υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος

Next Article

H χορωδία των παιδιών των 1ου & 4ου Νηπιαγωγείων Μουζακίου στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας