Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Αναγκαία η μεταρρύθμιση στην πολιτική κουλτούρα!!!»

Είναι πανθομολογουμένως αποδεκτό, ότι το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του, διαχρονικά και στο όνομα της λαϊκής κυριαρχίας, επένδυσαν τα μέγιστα στον πολιτικαντισμό, την φλύαρη υποσχεσιολογία και στην άκρατη παροχολογία, προκειμένου να υφαρπάξουν τις πολυπόθητες ψήφους και να μακροημερεύσουν στην εξουσία. Και όσο περισσότερο τροφοδοτούσαν το εκλογικό σώμα με ελπίδα και επικοινωνιακή λεκτική και κινησιολογία, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχαν να εκλεγούν.

Δυστυχώς οι τακτικισμοί αυτοί και απέδιδαν και πετύχαιναν, τουλάχιστον ως προς την κατάκτηση ή παραμονή στην εξουσία των πρώτων. Γιατί οι δεύτεροι, το εκλογικό σώμα δηλαδή, ο κυρίαρχος λαός πάντα και εκ των υστέρων ένιωθε προδομένος, εξαπατημένος αλλά ουδέποτε μεταμελημένος, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται εκατέρωθεν οι συμπεριφορές αυτές, να αποσιωπάται η αλήθεια, να μην αντικρίζει ουδείς την πραγματικότητα κατάματα, αλλά να κουκουλώνονται τα όποια προβλήματα πρόσκαιρα και έχει ο Θεός μέχρι τις επόμενες εκλογές!

Τρανές διαστάσεις, άνευ προηγουμένου, έδωσε στον πολιτικαντισμό και στις ψεύτικες υποσχέσεις ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχέθηκαν τον ουρανό με τ’ άστρα, έταξαν τα πάντα στους πάντες, ευαγγελίστηκαν μια ιδανική κοινωνία με ιδανική οικονομία και μια ανθρωπιστική Αριστερά, αποκρύπτοντας από τους πολίτες την αλήθεια προς άγραν ψήφων!

Βέβαια το ενδεχόμενο να μην γνώριζαν ούτε οι ίδιοι την πραγματικότητα τους καθιστά ακόμη περισσότερο ένοχους και πρέπει να λογοδοτήσουν για την πολιτική τους ανευθυνότητα. Η φράση που εκστόμισε ο κ. Σγουρίδης προχθές, ότι δηλαδή ο Τσίπρας είπε ψέματα για να πάρει τις ψήφους, αντικατοπτρίζει αυτό ακριβώς το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο!

Προφανώς η ευθύνη των πολιτών είναι υπαρκτή, όπως και η πολιτική παιδεία μας, αλλά δεν είναι της παρούσης. Αυτό που πρέπει να τονιστεί διά του παρόντος είναι η ανάγκη αλλαγής του τρόπου που πολιτεύεται κάποιος, ώστε να είναι αξιόπιστος, συνεπής στα λόγια του και εν τέλει χρήσιμος. Και προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι επιτέλους κάτι διαφαίνεται να αλλάζει.

Η νέα γενιά πολιτικών και η νέα γενιά πολιτών οφείλει να μετουσιώσει την Αλήθεια στον νέο συνεκτικό ιστό της κοινωνίας μας, που διαλύθηκε και διαιρέθηκε εξαιτίας των ιδεοληψιών και του πολιτικαντισμού. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει σ’ αυτή τη χώρα είναι να μην υποκύπτουμε στο πολιτικό ψεύδος! Οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους πολιτικούς ως παραγωγικές δυνάμεις και όχι ως πηγή στεγνών ψήφων! Η πατρίδα μας σήμερα δεν θέλει «χαρισματικούς ηγέτες» με όρους του παρελθόντος, που χαϊδεύουν αυτιά, αλλά τουναντίον ανθρώπους ικανούς να διαχειριστούν προβλήματα, αψηφώντας το όποιο πολιτικό κόστος, που λένε στον κόσμο την αλήθεια.

Και εδώ αξιοσημείωτο είναι το ύφος και ήθος του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, που δείχνει να κομίζει ακριβώς αυτόν τον νέο τρόπο του πολιτεύεσθαι, μακριά από λαϊκισμούς και ακατάσχετη παροχολογία, που εύκολα θα του εξασφάλιζε ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ο ίδιος τολμά να είναι ρεαλιστής και ειλικρινής με τους πολίτες, λέγοντας απλά την αλήθεια, όσο δυσάρεστη και να είναι. Ας ελπίσουμε, για τα καλό της χώρας μας, των πολιτών και για την αναβάθμιση της πολιτικής να αλλάξουμε επιτέλους τόσο ως πολίτες όσο και ως πολιτικοί!

Σοφία Τόλια, Δικηγόρος,
Προέδρος Δ.Σ. Δ. Μουζακίου
Προέδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Αναγκαίος ο προ-αθλητικός καρδιολογικός έλεγχος συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Next Article

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

Related Posts