Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναγκαία η χρηματοδότηση της κατασκευής και της συντήρησης βασικών υποδομών στην Καρδίτσα

Αναφορά κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, με την επιστολή του Δημάρχου Καρδίτσας, Φώτη Αλεξάκου, για την αναγκαία χρηματοδότηση της κατασκευής και της συντήρησης βασικών υποδομών.

Αναλυτικά:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

10 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους Υπουργούς:

  • Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  • Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

 

ΘΕΜΑ: Αναγκαία η χρηματοδότηση της κατασκευής και της συντήρησης βασικών υποδομών

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Θανάσης Θεοχαρόπουλος καταθέτει ως αναφορά την με αρ. πρωτ. 142/27.09.2016 επιστολή του Δημάρχου Καρδίτσας, Φώτη Αλεξάκου.

Η εν λόγω επιστολή αφορά στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού για την κατασκευή βασικών υποδομών. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι μεγάλα τμήματα εντός των σχεδίων πόλης παραμένουν δυστυχώς χωρίς τις βασικές υποδομές, χωρίς δηλαδή ασφαλτόστρωση, αποχέτευση ομβρίων, αποχέτευση ακαθάρτων, δίκτυο ύδρευσης και δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Δήμου Καρδίτσας. Με δεδομένη δε την δυσχερή οικονομική κατάσταση των Δήμων, και ιδιαίτερα των υπερχρεωμένων, η ανάγκη θεσμοθέτησης ενός στοχευμένου προγράμματος και η δυνατότητα αξιοποίησης πόρων του ΕΣΠΑ κρίνεται επιβεβλημένη.

Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα, καθώς οι υποδομές αυτές είναι απολύτως απαραίτητες για την στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.

Παρακαλούμε πολύ για τις ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων.

Ο βουλευτής που καταθέτει
Θανάσης Θεοχαρόπουλος

ΕΔΩ η επιστολή του Δημάρχου Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκου
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Την Καρδίτσα επισκέφθηκε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δέδες

Επόμενο άρθρο

Το νερό Θεόνη υπερήφανος χορηγός της ομάδας ποδοσφαίρου της Λάρισας